Elképesztő, milyen házakat árulnak vidéken egy 50 négyzetméteres pesti lakás áráért

Turzó Ádám, Portfolio   
  Megosztom
Elképesztő, milyen házakat árulnak vidéken egy 50 négyzetméteres pesti lakás áráért

Egy 50 négyzetméteres budapesti lakótelepi lakás 24,75 millió forintba, négyzetmétereként 495 ezer forintba kerül ma az OTP friss statisztikái szerint. Megnéztük, milyen lakásra, házra lenne elég ez a nagyságrendű összeg vidéken.

Nem mindegy, hol veszünk vagy építünk lakást, házat, ez világos, de hogy mekkora különbségek vannak Magyarországon belül is, az egészen elképesztő. Az alábbi táblázatban azt láthatjuk, hogy az átlagos négyzetméterárakkal számolva 50 négyzetméternyi budapesti lakóházból mennyi vidéki lakóterület kerülne ki. Ez azt jelenti, hogy hipotetikusan egy 50 négyzetméteres budapesti lakást egy 526 négyzetméteres Észak-Alföldi községbeli házra cserélhetnénk el. Egészen elképesztő, hogy egy pesti lakás árából ma milyen ingatlanokat lehet vásárolni vidéken. A legnagyobb ingatlanportálok kínálatából szemezgettünk.

Ózdon (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) például egy 1064 négyzetméteres telken egy 170 négyzetméteres, 5 szobás, igényesen felújított házat kaphatunk egy 50 négyzetméteres budapesti lakás áráért.

Békéscsabán (Békés megye) 134 négyzetméteres, 2007-ben épült önálló garázzsal is rendelkező szép kis házat vehetünk 24 millióért.

Mezőberényben (Békés megye) 24 millióért egy 164 négyzetméteres, 5 szobás, szép állapotú, a kertben automata öntözőrendszerrel, elektromos nagykapuval rendelkező ingatlant vehetünk.

Tar településen (Nógrád megye) 300 négyzetméteres, duplakomfortos, frissen felújított házat kínálnak eladásra 25 millióért.

Baranya megyében, Baksa településen egy 200 négyzetméteres, 2010-ben épült családi házat vehetnénk 24,9 millióért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lakás

ingatlan

ház

budapest

vidék

lakáspiac

lakásárak

ingatlanpiac

hellovidék