Elképesztő, milyen házakat árulnak vidéken egy 50 négyzetméteres pesti lakás áráért

Turzó Ádám, Portfolio   
  Megosztom
Elképesztő, milyen házakat árulnak vidéken egy 50 négyzetméteres pesti lakás áráért

Egy 50 négyzetméteres budapesti lakótelepi lakás 24,75 millió forintba, négyzetmétereként 495 ezer forintba kerül ma az OTP friss statisztikái szerint. Megnéztük, milyen lakásra, házra lenne elég ez a nagyságrendű összeg vidéken.

Nem mindegy, hol veszünk vagy építünk lakást, házat, ez világos, de hogy mekkora különbségek vannak Magyarországon belül is, az egészen elképesztő. Az alábbi táblázatban azt láthatjuk, hogy az átlagos négyzetméterárakkal számolva 50 négyzetméternyi budapesti lakóházból mennyi vidéki lakóterület kerülne ki. Ez azt jelenti, hogy hipotetikusan egy 50 négyzetméteres budapesti lakást egy 526 négyzetméteres Észak-Alföldi községbeli házra cserélhetnénk el. Egészen elképesztő, hogy egy pesti lakás árából ma milyen ingatlanokat lehet vásárolni vidéken. A legnagyobb ingatlanportálok kínálatából szemezgettünk.

Ózdon (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) például egy 1064 négyzetméteres telken egy 170 négyzetméteres, 5 szobás, igényesen felújított házat kaphatunk egy 50 négyzetméteres budapesti lakás áráért.

Békéscsabán (Békés megye) 134 négyzetméteres, 2007-ben épült önálló garázzsal is rendelkező szép kis házat vehetünk 24 millióért.

Mezőberényben (Békés megye) 24 millióért egy 164 négyzetméteres, 5 szobás, szép állapotú, a kertben automata öntözőrendszerrel, elektromos nagykapuval rendelkező ingatlant vehetünk.

Tar településen (Nógrád megye) 300 négyzetméteres, duplakomfortos, frissen felújított házat kínálnak eladásra 25 millióért.

Baranya megyében, Baksa településen egy 200 négyzetméteres, 2010-ben épült családi házat vehetnénk 24,9 millióért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lakás

ingatlan

ház

budapest

vidék

lakáspiac

lakásárak

ingatlanpiac

hellovidék