Durván megütheti a bokáját, aki trükközik a Falusi CSOK-kal

HelloVidék   
  Megosztom
Durván megütheti a bokáját, aki trükközik a Falusi CSOK-kal

Szigorú feltételeket igyekeznek szabni a Falusi CSOK-kal való visszaélések megakadályozására - mondta Gyopáros Alpár a Magyar Nemzetnek. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, feltétel lesz a legalább egyéves folyamatos tb-jogviszony, az erkölcsi bizonyítvány, valamint az, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló cégtől nem lehet majd ingatlant vásárolni.

Gyopáros kiemelte: 2022. július 31-ig lehet igényelni Falusi CSOK-ot, azonban a kormány folyamatosan figyeli majd a program megvalósulását és hatásait, és ha jól működik, akkor később ki is terjeszthetik.

A támogatás részeként az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A falusi csokot tanyákra is föl lehet venni. A támogatás 2019 július elsejétől lesz elérhető.

KATT! A Falusi CSOK településeinek listája

A HelloVidék is beszámolt róla, hogy a kormány pénteken adta ki azoknak a településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a támogatás. A listán 2486 olyan, 5000 lélekszám alatti település szerepel, amelyeknek csökkent a lélekszáma és hátrányosabb helyzetben vannak.

A Népszava szombati cikkében arra is felhívta a figyelmet, hogy a listán szerepel olyan település is, amelynek nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a lakosságszáma. Ide tartozik például több ukrán határmenti falu, ahol az utóbbi időben nagyot nőtt a népesség aránya a papíron betelepülő, sokszor magyarul sem beszélő kettős állampolgárok miatt.

A lapnak egy szabolcsi polgármester arról beszélt, hogy a Nyíregyháza környéki Nyírpazony, Sényő vagy Napkor nem számított rá, hogy felkerül a listára, mert a megyeszékhely közelsége és a jó közlekedési lehetőségek miatt ide eleve sokan költöztek ki az utóbbi években, de számára érthetetlen, hogy az elszegényedő, fogyó lakosságú Újdombrád nem került fel a listára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

falu

falusi csok

falusi csok települések listája

csok

otthonteremtés

családok otthonteremtési kedvezménye

orbán csomag