Durván megütheti a bokáját, aki trükközik a Falusi CSOK-kal

HelloVidék   
  Megosztom
Durván megütheti a bokáját, aki trükközik a Falusi CSOK-kal

Szigorú feltételeket igyekeznek szabni a Falusi CSOK-kal való visszaélések megakadályozására - mondta Gyopáros Alpár a Magyar Nemzetnek. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, feltétel lesz a legalább egyéves folyamatos tb-jogviszony, az erkölcsi bizonyítvány, valamint az, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló cégtől nem lehet majd ingatlant vásárolni.

Gyopáros kiemelte: 2022. július 31-ig lehet igényelni Falusi CSOK-ot, azonban a kormány folyamatosan figyeli majd a program megvalósulását és hatásait, és ha jól működik, akkor később ki is terjeszthetik.

A támogatás részeként az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A falusi csokot tanyákra is föl lehet venni. A támogatás 2019 július elsejétől lesz elérhető.

KATT! A Falusi CSOK településeinek listája

A HelloVidék is beszámolt róla, hogy a kormány pénteken adta ki azoknak a településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a támogatás. A listán 2486 olyan, 5000 lélekszám alatti település szerepel, amelyeknek csökkent a lélekszáma és hátrányosabb helyzetben vannak.

A Népszava szombati cikkében arra is felhívta a figyelmet, hogy a listán szerepel olyan település is, amelynek nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a lakosságszáma. Ide tartozik például több ukrán határmenti falu, ahol az utóbbi időben nagyot nőtt a népesség aránya a papíron betelepülő, sokszor magyarul sem beszélő kettős állampolgárok miatt.

A lapnak egy szabolcsi polgármester arról beszélt, hogy a Nyíregyháza környéki Nyírpazony, Sényő vagy Napkor nem számított rá, hogy felkerül a listára, mert a megyeszékhely közelsége és a jó közlekedési lehetőségek miatt ide eleve sokan költöztek ki az utóbbi években, de számára érthetetlen, hogy az elszegényedő, fogyó lakosságú Újdombrád nem került fel a listára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

falu

falusi csok

falusi csok települések listája

csok

otthonteremtés

családok otthonteremtési kedvezménye

orbán csomag