Árhullám várható: mutatjuk, hol rendeltek el elsőfokú árvízvédelmi készültséget

HelloVidék   
  Megosztom
Árhullám várható: mutatjuk, hol rendeltek el elsőfokú árvízvédelmi készültséget

Nagybajcsnál megáradt a folyó, emiatt pedig a Rába vízállása Győrnél tartósan, több napon át 300 cm fölött lesz. Mutatjuk, mire számíthatnak a környéken élők.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén Nagybajcsnál – részben a dunacsúnyi tározó előürítése miatt – 2019. május 22- én reggelre 412 cm-ig (3500 m3/s) áradt a folyó. További áradásra számítunk. Tetőző vízállás értékét jelenlegi információk alapján 480-500 cm (4300-4400 m3/s) közé várjuk pénteken a nappali óráktól, és időben elhúzódó árhullámra számítunk, tartósan 450 cm körüli vízállással. A Rába vízállása Győrnél a fentiek alapján tartósan, több napon át 300 cm fölött lesz, tetőzésben 410-430 cm vízállás várható. A bősi üzemelés az árhullám levonulását és tetőző vízszintjeit továbbra is befolyásolja.

A Dunán levonuló árhullámra, valamint a kedvezőtlen hidrometeorológiai helyzetre való tekintettel 2019. május 23-án reggel 06.00 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendel el igazgatóságunk a Vének – Dunaremetei Árvízvédelmi Szakasz teljes hosszára, a Dunaremete – Rajkai Árvízvédelmi Szakasz Dunakiliti gátőrjárására és a Vének – Dunaszentpáli Árvízvédelmi Szakasz Bácsai gátőrjárására.

Igazgatóságunk a készültség alatt folyamatos megfigyelést végez az érintett szakaszokon

- olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közzétett tájékoztatójában.

Az árhullám várhatóan elönti a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat és a parkolót, az útlezárás és a terelés megszervezése, lebonyolítása miatt a forgalomtechnikai kivitelezőnk készenlétbe helyezte az útlezárási elemeket

- mondta Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője. Kiemelte, hogy a Rába Petőfi híd alatti parkolóját is érinti az árhullám, ott is készenlétbe helyezték az előjelző táblákat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rába

győr

nagybajcs

áradás

folyó

vízállás

duna

dunaremetei árvízvédelmi szakasz

dunaremete

rajkai árvízvédelmi szakasz dunakiliti gátőrjárása