Veszik a lakásokat, mint a cukrot: Győr lesz az ingatlanpiac fellegvára?

HelloVidék   
  Megosztom
Veszik a lakásokat, mint a cukrot: Győr lesz az ingatlanpiac fellegvára?

Több mint tíz százalékkal nőtt egy év alatt az ingatlanok négyzetméterára a nyugat-dunántúli megyeszékhelyen, derül ki a Duna House elemzéséből. 2018 végére már bőven 300 ezer forint feletti átlagról beszélhetünk minden épülettípus esetében, az újépítésű ingatlanok négyzetmétere már 450 ezer forint körül mozog. Bár az ingatlanpiaci forgalom erősnek tekinthető, a szakemberek további bővüléssel számolnak az idei évben.

Győrben évről-évre kétezernél is több tranzakciót bonyolítanak, amellyel az egyik legforgalmasabb vidéki városnak tekinthető hazánk ingatlanpiacán. Nem csak a használt, az új lakások iránt is élénk a kereslet, jelenleg 25 projekt áll értékesítés alatt, amely még a nagy keleti konkurens Debrecen értékét is felülmúlja.

A panellakások átlagos eladási ára 19,2 millió forint volt (366 ezer Ft/m2), míg a tégla ingatlanok 27,6 millió forintért (350 ezer Ft/m2) cseréltek tulajdonost. A házak esetében 48 millió forintos átlagos vételárról beszélhetünk, amelyhez 327 ezer forintos négyzetméterár társul.

Az ország nyugati felében is folyamatosan nőnek az ingatlanárak, amely tendencia egyelőre nem mutat változást. A keleti és nyugati országrész vezető nagyvárosai sok párhuzamot mutatnak egymással, hiszen Debrecenben is hasonló árakat mértünk. Győr fekvése ráadásul igencsak kedvezőnek tekinthető, hiszen mind közúton, mind pedig vasúton rövid időn belül elérhető Budapest és Bécs is

– nyilatkozta Benedikt Károly, a cég elemzési vezetője, aki kiemelte azt is, hogy a Duna House sok lehetőséget és bővülő potenciált lát Győr-Moson-Sopron megye székhelyén. A családtámogatási kedvezmények miatt is várhatóan megnövekvő kereslet igényeit új belvárosi irodával és megnövelt szakértői létszámmal szolgálja ki hálózatukat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

lakás

ingatlan

piac

újépítésű lakás

használt lakás

használt ingatlanok