Váratlan fordulat: költözik a szarvasi képzés

MTI   
  Megosztom
Váratlan fordulat: költözik a szarvasi képzés

Februárban a szarvasi pedagógiai főiskola épületébe költözteti a Szent István Egyetem (SZIE) a városban átmenetileg megmaradó agrárképzést.

A szarvasi kampusz oktatói három nappal az új félév kezdete előtt, nem hivatalos formában értesültek arról, hogy az oktatást az eddigi épület helyett a szeged-csanádi egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának két épületébe kívánja az egyetem áthelyezni. A dolgozók a rektornak, a SZIE szenátusának, az oktatási jogok biztosának, a város polgármesterének és a térség országgyűlési képviselőjének is elküldött levelükben azt írták, hogy mivel az épületben általános iskolai oktatás is folyik, nincs lehetőség laborok kialakítására és nincs elegendő tanterem és iroda sem az oktatók számára. Nem lehet az épületben normális körülmények között oktatást, fogadóórákat, személyes konzultációt tartani.

A SZIE szenátusa 2019. október 30-i ülésén határozott arról, hogy Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar és feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz. Graduális képzést a 2020-2021-es tanévben nem indítanak.

Az intézet idén február 1-jétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be, egyéni döntésüknek megfelelően kifutó rendszerben Szarvason vagy választásuk szerint Gödöllőn.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

agrár

képzés

agrárium

oktatás