Hatott a tiltakozás: mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

MTI   
  Megosztom
Hatott a tiltakozás: mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához, mert néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a Szent István Egyetem.

Mégsem költözik a pedagógiai főiskola épületébe a Szent István Egyetem Szarvason maradó agrárképzés, az eddigi kar február 1-jétől Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább - tájékoztatott pénteken az egyetem. A közleményben azt írták: Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezett egyeztetést a szarvasi kampusz helyzetéről, jövőjéről. Palkovics László rektor és Magyar Ferenc kancellár egyetértett a képviselővel abban, hogy az oktatási helyszín mégis maradjon a campus főépülete.

A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához, mert néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a SZIE.

A pénteki közlemény szerint Dankó Béla és az egyetem vezetői között folytatódnak az egyeztetések a jövőben is.

Az egyetem szenátusa tavaly októberben határozott arról, hogy a SZIE Öntözési és Vízgazdálkodási Intézeteként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az intézet feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzés a 2020-2021-es tanévben nem indul. Az intézet idén február 1-jétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be - egyéni döntésüknek megfelelően - kifutó rendszerben Szarvason vagy Gödöllőn.

A kar intézetté alakítása az oktatók munkáját nem befolyásolja - hangsúlyozták a pénteki közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

agrárképzés

gödöllő

szent istván egyetem

tiltakozás