Durva, mit tett a vihar a Balatonnal: videón a tó kibillent vízszintje

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, mit tett a vihar a Balatonnal: videón a tó kibillent vízszintje

Szokatlan jelenségnek lehetünk szemtanúi a Balatonnál: bizonyos területeken nagymértékben csökkent, miközben máshol növekedett a tó vízszintje. A Vízügy adatai szerint Keszthelynél 51 cm-rel csökkent, Balatonfűzfőnél 42 cm-rel emelkedett. Olyan település is akad, ahol elárasztotta a part közeli területeket a Balaton vize - írja az Időkép.

Különleges jelenséget tapasztalhattal, akik a Balaton parton jártak: bizonyos területeken nagy mértékben csökkent, miközben máshol növekedett a Balaton vízszintje. A magyarázat a viharos délnyugati szél, amely alaposan megbillentette a Balaton vizét: a Vízügy adatai szerint tegnap késő délelőtt és ma kora délután között Keszthelynél 51 cm-rel csökkent, Balatonfűzfőnél 42 cm-rel emelkedett a vízszint.

Az Időkép csapata Balatonakarattyán járt, ahol szintén ritka látvány fogadta őket: a Balaton kilépett medréből, elárasztva a part közeli területeket. A szélsőséges időjárás okozta jelenségről videó is készült.

A keleti medencébe áttolt víztömeg a szél mérséklődésével tér majd vissza eredeti helyére.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

vihar

időjárás