Durva, mit tett a vihar a Balatonnal: videón a tó kibillent vízszintje

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, mit tett a vihar a Balatonnal: videón a tó kibillent vízszintje

Szokatlan jelenségnek lehetünk szemtanúi a Balatonnál: bizonyos területeken nagymértékben csökkent, miközben máshol növekedett a tó vízszintje. A Vízügy adatai szerint Keszthelynél 51 cm-rel csökkent, Balatonfűzfőnél 42 cm-rel emelkedett. Olyan település is akad, ahol elárasztotta a part közeli területeket a Balaton vize - írja az Időkép.

Különleges jelenséget tapasztalhattal, akik a Balaton parton jártak: bizonyos területeken nagy mértékben csökkent, miközben máshol növekedett a Balaton vízszintje. A magyarázat a viharos délnyugati szél, amely alaposan megbillentette a Balaton vizét: a Vízügy adatai szerint tegnap késő délelőtt és ma kora délután között Keszthelynél 51 cm-rel csökkent, Balatonfűzfőnél 42 cm-rel emelkedett a vízszint.

Az Időkép csapata Balatonakarattyán járt, ahol szintén ritka látvány fogadta őket: a Balaton kilépett medréből, elárasztva a part közeli területeket. A szélsőséges időjárás okozta jelenségről videó is készült.

A keleti medencébe áttolt víztömeg a szél mérséklődésével tér majd vissza eredeti helyére.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

vihar

időjárás