Durva, mit tett a vihar a Balatonnal: videón a tó kibillent vízszintje

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, mit tett a vihar a Balatonnal: videón a tó kibillent vízszintje

Szokatlan jelenségnek lehetünk szemtanúi a Balatonnál: bizonyos területeken nagymértékben csökkent, miközben máshol növekedett a tó vízszintje. A Vízügy adatai szerint Keszthelynél 51 cm-rel csökkent, Balatonfűzfőnél 42 cm-rel emelkedett. Olyan település is akad, ahol elárasztotta a part közeli területeket a Balaton vize - írja az Időkép.

Különleges jelenséget tapasztalhattal, akik a Balaton parton jártak: bizonyos területeken nagy mértékben csökkent, miközben máshol növekedett a Balaton vízszintje. A magyarázat a viharos délnyugati szél, amely alaposan megbillentette a Balaton vizét: a Vízügy adatai szerint tegnap késő délelőtt és ma kora délután között Keszthelynél 51 cm-rel csökkent, Balatonfűzfőnél 42 cm-rel emelkedett a vízszint.

Az Időkép csapata Balatonakarattyán járt, ahol szintén ritka látvány fogadta őket: a Balaton kilépett medréből, elárasztva a part közeli területeket. A szélsőséges időjárás okozta jelenségről videó is készült.

A keleti medencébe áttolt víztömeg a szél mérséklődésével tér majd vissza eredeti helyére.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

vihar

időjárás