Több száz vadlúd veszett oda a viharban: nem élték túl a jégesőt, villámlást

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz vadlúd veszett oda a viharban: nem élték túl a jégesőt, villámlást

A madarakat repülés közben érte el a szokatlan zivatar. A helyi vadászok 170 tetemet találtak a területen, később a helyi természetvédelmi őrök és a vadásztársaságok még további csaknem százat. Összesen több mint 250 nagy lilik teteme került elő, de a becslések szerint ennél biztosan több pusztulhatott el a viharban.

Szomorú esetről számolt be a Kiskunsági Nemzeti Park. Azt írják, február 11-én reggel heves jégeső csapott le Fülöpszállás és Szabadszállás térségére, ami a Kelemen-széken és környékén éjszakázó, a nappali táplálkozóhelyekre észak felé éppen kihúzó nagy lilik csapatokból sok áldozatot szedett.

Összesen több mint 250 nagy lilik teteme került elő, de a becslések szerint ennél biztosan több pusztulhatott el a viharban.

Idős helyi lakosok szerint emberemlékezet óta nem volt ilyen vihar a területen. A Felső-kiskunsági szikes tavakon tízezernél is több vadlúd tartózkodik éppen.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadludak

vadlúd

vihar

kiskunsági nemzeti park