Több száz vadlúd veszett oda a viharban: nem élték túl a jégesőt, villámlást

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz vadlúd veszett oda a viharban: nem élték túl a jégesőt, villámlást

A madarakat repülés közben érte el a szokatlan zivatar. A helyi vadászok 170 tetemet találtak a területen, később a helyi természetvédelmi őrök és a vadásztársaságok még további csaknem százat. Összesen több mint 250 nagy lilik teteme került elő, de a becslések szerint ennél biztosan több pusztulhatott el a viharban.

Szomorú esetről számolt be a Kiskunsági Nemzeti Park. Azt írják, február 11-én reggel heves jégeső csapott le Fülöpszállás és Szabadszállás térségére, ami a Kelemen-széken és környékén éjszakázó, a nappali táplálkozóhelyekre észak felé éppen kihúzó nagy lilik csapatokból sok áldozatot szedett.

Összesen több mint 250 nagy lilik teteme került elő, de a becslések szerint ennél biztosan több pusztulhatott el a viharban.

Idős helyi lakosok szerint emberemlékezet óta nem volt ilyen vihar a területen. A Felső-kiskunsági szikes tavakon tízezernél is több vadlúd tartózkodik éppen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadludak

vadlúd

vihar

kiskunsági nemzeti park