Gyász: meghalt a legnagyobb magyar mesélő, Csukás István

HelloVidék   
  Megosztom
Gyász: meghalt a legnagyobb magyar mesélő, Csukás István

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író 83 éves volt, halálhírét az Újszínház tudatta közösségi oldalán. Legnépszerűbb meséi közé tartozott Süsü, a sárkány, Mirr-Murr kandúr kalandjai, Pom Pom meséi, Sün Balázs, Keménykalap és krumpliorr, a Nagy Ho-ho-ho-horgász.

Az Újszínház tudatta Facebook-posztban, hogy elhunyt az ország mesemondójaként is emlegetett Csukás István. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író 83 éves volt.

... mindig mosolygott, mindenkihez volt egy kedves szava és sohasem fogyott ki az ő semmihez sem fogható történeteiből

- írták róla.

Legnépszerűbb meséi közé tartozott Süsü, a sárkány, Mirr-Murr kandúr kalandjai, Pom Pom meséi, Sün Balázs, Keménykalap és krumpliorr, a Nagy Ho-ho-ho-horgász, amik több generáció gyermekkorának részei voltak.

Címkép: Wikipedia

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csukás istván

halálhír

gyász

gyászhír

mese

újszínház