Új lehetőségek a Magyar falu programban: tízmilliárdért lehet pályázni útépítésre, felújításra

MTI   
  Megosztom
Új lehetőségek a Magyar falu programban: tízmilliárdért lehet pályázni útépítésre, felújításra

Az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására elnyerhető legnagyobb támogatási összeg 30 millió forint, járdák építésére vagy felújítására maximum 5 millió forintot lehet igényelni.

Újabb két pályázatot hirdettek meg a Magyar falu program keretében: tízmilliárd forint értékben lehet pályázni út-, híd- és járdaépítésre, illetve -felújításra. Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn jelentette be, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, illetve felújítására elnyerhető legnagyobb támogatási összeg 30 millió forint, míg járdák építésére vagy felújítására maximum 5 millió forintot lehet igényelni. A programban az ötezer lélekszám alatti települések önkormányzatai és önkormányzati társulásai pályázhatnak.

A pályázat arra is lehetőséget ad, hogy a települések támogatást igényeljenek az állami utak mentén fekvő, nem önkormányzati tulajdonban lévő járdák felújítására, illetve építésére. A pályázatokat április 8-ától május 8-ig lehet majd beadni, 50-60 napon belül döntenek a támogatásokról, és azt követően át is utalják a teljes összeget.

Tavaly is volt hasonló pályázat, amelyen több mint 800 önkormányzat nyert támogatást utak, járdák felújítására, építésére. A most bejelentett két új lehetőséggel már ötre emelkedett a Magyar falu programban idén meghirdetett pályázatok száma, hiszen februárban hirdették meg az alapegészségügyi ellátás fejlesztését célzó, 7 milliárd forintos programot, amelynek keretében a kistelepülések önkormányzati orvosi rendelők és orvosi szolgálati lakások építésére és felújítására, illetve orvosi eszközök beszerzésére pályázhatnak április végig.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar falu program

fejlesztés

felújítás

infrastruktúra

infrastruktúra-fejlesztés