Kiderült: koronavírusos beteg volt a szabolcsi rendelőben

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: koronavírusos beteg volt a szabolcsi rendelőben

Koronavírus fertőzés igazolódott az egyik betegnél, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajon március 11-én láttak el - értesült az Index a település háziorvosa, Dr. Kiss Csaba a Facebook-odalán közölt írása alapján.

A portál információi szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajon március 11-én ellátott egyik betegnél koronavírus fertőzés igazolódott, amit a település háziorvosa, Dr. Kiss Csaba közölt a Facebook-oldalán.

A páciens a rendelőből egyből a Fertőző Osztályra került, annak ellenére is, hogy nem esett bele a hatályos eset definícióba

- írja.

A páciens nem kótaji lakos és nem is Kótajban dolgozik, így a fertőzés átadására kicsi az esély a településen a rendelőben kiragasztott közlemény szerint.

A TISZTIORVOSI SZOLGÁLAT MINDEN ESETLEGES KONTAKTTAL FEL FOGJA VENNI A KAPCSOLATOT, SENKINEK NEM KELL SZŰRŐVIZSGÁLATRA JELENTKEZNIE. UGYANAKKOR AZ ORVOS ÉS AZ ASSZISZTENSE, AKIK ELLÁTTÁK A BETEGET, KÉT HÉT KARANTÉNBA VONUL.

A háziorvos a portálnak elmondta, hogy a kótaji rendelőben azonosított páciens benne van az operatív törzs által eddig bejelentett 19 esetben, ő a 41 éves magyar férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban és a Szent László kórházban tartózkodik karanténban. Dr. Kiss Csaba megerősítette azt is, hogy a településen élőknek nincs oka pánikra, mert nagy valószínűséggel nem érintkeztek a férfival.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

kótaj

szabolcs-szatmár-bereg megye

beteg