Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

Mindent megtesznek a városban a koronavírus terjedésének megelőzéséért. Betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés, és begyűjtötték a házi pálinkát. Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, így a kijárási tilalom bevezetése se érné váratlanul a települést - írja az Index.

A portál értesülése szerint betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés és a házi pálinkát is összegyűjtötték a fejér megyei Abán. Na de mi köze ez utóbbinak a koronavírus elleni védekezéshez? Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, amit ez a látszólag meghökkentő felhívás is bizonyít:

Két nap alatt több mint ötven liter házi pálinka gyűlt össze a felhívásra, miután a polgármester múlt héten arra kérte a helyieket a Facebookon, hogy akinek van otthon, ajánlja fel a pálinkáját a közös cél érdekében, amelyből fertőtlenítőszert készítenek a hétvégén.

A tervek szerint először újrafőzik a beadott pálinkát, majd amikor az alkohol eléri a 70 fokot, glicerint és illóanyagokat adnak hozzá.

Igaz, a belekevert levendula ellenére lesz egy kis pálinkaszaga az előállított anyagnak, de még mindig jobb a pálinkaszag, mint a koronavírus

– mondta a portálnak Mikula Lajos polgármester, aki az elmúlt napokban igyekezett mindent megtenni azért, hogy a településen megfékezzék a koronavírus terjedését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

aba

pálinka

alkohol

fertőtlenítés