Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

Mindent megtesznek a városban a koronavírus terjedésének megelőzéséért. Betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés, és begyűjtötték a házi pálinkát. Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, így a kijárási tilalom bevezetése se érné váratlanul a települést - írja az Index.

A portál értesülése szerint betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés és a házi pálinkát is összegyűjtötték a fejér megyei Abán. Na de mi köze ez utóbbinak a koronavírus elleni védekezéshez? Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, amit ez a látszólag meghökkentő felhívás is bizonyít:

Két nap alatt több mint ötven liter házi pálinka gyűlt össze a felhívásra, miután a polgármester múlt héten arra kérte a helyieket a Facebookon, hogy akinek van otthon, ajánlja fel a pálinkáját a közös cél érdekében, amelyből fertőtlenítőszert készítenek a hétvégén.

A tervek szerint először újrafőzik a beadott pálinkát, majd amikor az alkohol eléri a 70 fokot, glicerint és illóanyagokat adnak hozzá.

Igaz, a belekevert levendula ellenére lesz egy kis pálinkaszaga az előállított anyagnak, de még mindig jobb a pálinkaszag, mint a koronavírus

– mondta a portálnak Mikula Lajos polgármester, aki az elmúlt napokban igyekezett mindent megtenni azért, hogy a településen megfékezzék a koronavírus terjedését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

aba

pálinka

alkohol

fertőtlenítés