Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

Mindent megtesznek a városban a koronavírus terjedésének megelőzéséért. Betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés, és begyűjtötték a házi pálinkát. Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, így a kijárási tilalom bevezetése se érné váratlanul a települést - írja az Index.

A portál értesülése szerint betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés és a házi pálinkát is összegyűjtötték a fejér megyei Abán. Na de mi köze ez utóbbinak a koronavírus elleni védekezéshez? Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, amit ez a látszólag meghökkentő felhívás is bizonyít:

Két nap alatt több mint ötven liter házi pálinka gyűlt össze a felhívásra, miután a polgármester múlt héten arra kérte a helyieket a Facebookon, hogy akinek van otthon, ajánlja fel a pálinkáját a közös cél érdekében, amelyből fertőtlenítőszert készítenek a hétvégén.

A tervek szerint először újrafőzik a beadott pálinkát, majd amikor az alkohol eléri a 70 fokot, glicerint és illóanyagokat adnak hozzá.

Igaz, a belekevert levendula ellenére lesz egy kis pálinkaszaga az előállított anyagnak, de még mindig jobb a pálinkaszag, mint a koronavírus

– mondta a portálnak Mikula Lajos polgármester, aki az elmúlt napokban igyekezett mindent megtenni azért, hogy a településen megfékezzék a koronavírus terjedését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

aba

pálinka

alkohol

fertőtlenítés