Koronavírus: ezek a települések már teljesen bezárkóztak, tilos odamenni

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ezek a települések már teljesen bezárkóztak, tilos odamenni

Van, ahol a más településről autóval érkezőket egyszerűen visszafordítják, a helyi buszmegállókban pedig a polgárőrök teszik ugyanezt azokkal a kirándulni indulókkal, akik tömegközlekedéssel jönnének.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy egyre több, turisztikai célpontként számon tartott település rendelkezett a kirándulók távol tartásáról a húsvéti ünnep idejére. Többek között Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Keszthelyen, Gárdonyban, Visegrádon, Szarvason és Kecskeméten is hoztak korlátozó szabályokat (főleg parkolók, turisztikai látványosságok, pihenőhelyek lezárását), és most már van, ahova nem helyi lakosok be sem tehetik a lábukat. Ennek az az előzménye, hogy a kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló csütörtöki rendeletében felhatalmazta a polgármestereket, hogy a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszakra a településükre szigorúbb szabályokat határozzanak meg.

Nagymaros polgármestere, Heinczinger Balázs a város közösségi oldalán posztolta azt a határozatot, aminek értelmében a parkolókat és a Váci útról (Fő út) nyíló utcákat lezárják. A cél, hogy a turistaforgalmat meggátolják, ugyanis a polgármester szerint az elmúlt hetekben többen jelezték, hogy a hegyi és a Duna-parti utcákban folyamatosan érzékelhető volt a kirándulók jelenléte.

A határozat betartását a rendőrség, a polgárőrség, a mezőőr és a közterületfelügyelet folyamatosan fogja ellenőrizni az ideérkező kirándulókkal szemben.

Nagykovácsiban hasonló a helyzet: ebben a Facebook-posztban azt írja a polgármester, Kiszelné Mohos Katalin, hogy a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogják betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet csak a lakóhely közelében lehet folytatni,

A helyi buszmegállókban a polgárőrök teszik ugyanezt azokkal a kirándulni indulókkal, akik tömegközlekedéssel érkeznek. Természetesen mindazok, akiknek itt van az otthona vagy munkahelye, szabadon behajthatnak a községbe, de elmenni onnan nekik is csak alapos indokkal lehet, például munkavégzés céljából. A kijárási korlátozás megszegőivel szemben helyszíni bírságot szabhatnak ki.

Zebegényben Hutter Jánosné polgármester rendelte el a település lezárását, egyúttal megtiltotta a közterületen való tartózkodást is.

A baranyai Óbányára és Mecseknádasdra hétfő éjfélig szintén csak a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, ingatlantulajdonnal rendelkezők, valamint igazoltan munkavégzés vagy rokonlátogatás céljából érkezők léphetnek be. Kesztölcre csak az ott állandó lakcímmel, tartózkodási hellyel rendelkezők és életvitelszerűen ott élők mehetnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

nagymaros

korlátozás

nagymaros

zebegény

nagykovácsi