Újabb város döntött: lezárták Hollókőt a járványveszély miatt

MTI   
  Megosztom
Újabb város döntött: lezárták Hollókőt a járványveszély miatt

A járványveszély miatt lezárták Hollókőt a turisták elől. A kihelyezett, piros szórólapokon jól látszik a #maradjotthon felirat.

Több helyen láthatók a településen a látogatók otthonmaradását kérő táblák Hollókőn.

Fotó:MTI/Komka Péter
Fotó:MTI/Komka Péter

A húsvéti ünnepekhez közeledve a polgármestere kéri a turistákat, hogy a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak a településükre, ne veszélyeztessék a helyiek egészségét. A járvány miatt a hagyományos húsvéti fesztivál is elmarad, a nyilvános parkolókat lezárták és táblákon kérik a kirándulókat az otthonmaradásra.

(Kiemelt képek: MTI/Komka Péter)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hollókő

koronavírus

koronavírus-járvány

turista