Szigorított a nógrádi város: magas bírságot kap, aki megszegi a hétvégi szabályokat

HelloVidék   
  Megosztom
Szigorított a nógrádi város: magas bírságot kap, aki megszegi a hétvégi szabályokat

Szombattól meghosszabbították egy héttel a kijárási korlátozást és a polgármesterek a húsvéthoz hasonlóan hétvégente továbbra is szigoríthatnak a korlátozásokon. Salgótarján polgármestere közösségi oldalán írta le, hogy ezen a hétvégén a húsvétra is vonatkozó szabályok is érvényben lesznek a városban - írja a nool.hu.

Ahogy mi is írtunk róla, a kormány meghosszabbította szombattól a kijárási korlátozást további egy hétre, valamint elmondták, hogy a polgármestere hétvégente továbbra is szigoríthatnak a korlátozásokon, szabályozhatják a települések közterületeinek használatát.

A portál információi szerint Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán számolt be arróll, hogy ezen a hétvégén is fenntartják a húsvétra bevezetett szigorításokat.

  • Salgótarján közigazgatási határán belül a közterületeken, ide értve a környező turista útvonalakat is, csupán az egy háztartásban élők tartózkodhatnak csoportosan (3-4 fő).
  • Az általuk meghozott intézkedés alapján a nem közös háztartásban élő személyek esetén együtt közterületen maximum 2 fő tartózkodhat. Azaz 3 vagy annál több nem egy háztartásban élő személy már csoportnak minősül, és a szabályozásunk alapján szabálysértést követnek el. Rájuk szabálysértési bírság szabható ki, vagy feljelentés tehető ellenük!

Hangsúlyozta, hogy ezen kívül természetesen továbbra is élnek a korábban általuk és a kormány által meghozott intézkedések is, amelyek közül kiemelte a legfontosabbakat:

  • Mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát! A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, illetve vásárlás élelmiszerüzletben, gyógyszertárban, drogériában.
  • A rendelet szabályozása alapján: egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva.
  • Tilos a játszóterek használata.
  • Tilos a sportpályák csoportos használata.
  • Másoktól legalább másfél méter távolság megtartása kötelező.
  • 65 éven felüliek élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban csak délelőtt 9 és 12 óra között tartózkodhatnak.
  • 65 éven aluliak pedig az előbbi időszakon kívüli idősávokban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

salgótarján

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

kijárási korlátozás