Szigorított a nógrádi város: magas bírságot kap, aki megszegi a hétvégi szabályokat

HelloVidék   
  Megosztom
Szigorított a nógrádi város: magas bírságot kap, aki megszegi a hétvégi szabályokat

Szombattól meghosszabbították egy héttel a kijárási korlátozást és a polgármesterek a húsvéthoz hasonlóan hétvégente továbbra is szigoríthatnak a korlátozásokon. Salgótarján polgármestere közösségi oldalán írta le, hogy ezen a hétvégén a húsvétra is vonatkozó szabályok is érvényben lesznek a városban - írja a nool.hu.

Ahogy mi is írtunk róla, a kormány meghosszabbította szombattól a kijárási korlátozást további egy hétre, valamint elmondták, hogy a polgármestere hétvégente továbbra is szigoríthatnak a korlátozásokon, szabályozhatják a települések közterületeinek használatát.

A portál információi szerint Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán számolt be arróll, hogy ezen a hétvégén is fenntartják a húsvétra bevezetett szigorításokat.

  • Salgótarján közigazgatási határán belül a közterületeken, ide értve a környező turista útvonalakat is, csupán az egy háztartásban élők tartózkodhatnak csoportosan (3-4 fő).
  • Az általuk meghozott intézkedés alapján a nem közös háztartásban élő személyek esetén együtt közterületen maximum 2 fő tartózkodhat. Azaz 3 vagy annál több nem egy háztartásban élő személy már csoportnak minősül, és a szabályozásunk alapján szabálysértést követnek el. Rájuk szabálysértési bírság szabható ki, vagy feljelentés tehető ellenük!

Hangsúlyozta, hogy ezen kívül természetesen továbbra is élnek a korábban általuk és a kormány által meghozott intézkedések is, amelyek közül kiemelte a legfontosabbakat:

  • Mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát! A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, illetve vásárlás élelmiszerüzletben, gyógyszertárban, drogériában.
  • A rendelet szabályozása alapján: egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva.
  • Tilos a játszóterek használata.
  • Tilos a sportpályák csoportos használata.
  • Másoktól legalább másfél méter távolság megtartása kötelező.
  • 65 éven felüliek élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban csak délelőtt 9 és 12 óra között tartózkodhatnak.
  • 65 éven aluliak pedig az előbbi időszakon kívüli idősávokban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

salgótarján

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

kijárási korlátozás