Szívszorító: ezért kellett meghalnia a tótvázsonyi asszonynak, aki a hétvégi vihar áldozata lett

HelloVidék   
  Megosztom
Szívszorító: ezért kellett meghalnia a tótvázsonyi asszonynak, aki a hétvégi vihar áldozata lett

A veteményeskertet átszelő patak óriásira duzzadt az esőzés miatt, és miközben magával sodorta a leszakadt ágakat, a félmázsás köveket, tragikus módon elragadta Marika nénit is.

Mi is beszámoltunk korábban a tragikus esetről: a hétvégi vihar pusztításában meghalt egy 66 éves tótvázsonyi asszony, akit a saját kertjéből sodort el a hatalmas esőzés során keletkező villámárvíz. A Blikk felkereste a megözvegyült férjet, Pintér Lajost, aki beszélt a történtekről. Mint kiderült, konyhakertjüket egy patak szeli ketté, ami vasárnap felduzzadva zúgva rohant végig a falun. Közben magával sodorta a leszakadt ágakat, a félmázsás köveket, és tragikus módon elragadta Marika nénit is.

"A dombról észrevettem, hogy a feleségem, Marika vissza akart jönni a hídon, de a hetvencentisre duzzadt vízben eltévesztette az átjárót. Láttam, amint a sodrás kiütötte a lábát és már vitte is", mondta el Lajos bácsi.

Marika után gázoltam a vízbe, próbáltam kihúzni, közben még az esőkabátját is letéptem róla. Ő is küzdött, kapaszkodott belém, de esélyünk sem volt az áradattal szemben. Kétszer ki tudtam emelni a fejét a vízből. Aztán elernyedt. Tudtam, hogy itt a vége. Ötven méterrel feljebb néhány ember épp fát gyűjtött. Üvöltve, ordítva kértem tőlük segítséget. De elszaladtak

- idézte fel a borzalmas pillanatokat. A telekhatáron a villanypásztor-kerítés tövébe akadt bele a felesége teste, de a víz olyan erővel robajlott lefelé, hogy Marika nénit átpréselte a szűk résen, és kíméletlenül vitte, görgette tovább. Az asszony holttestét 70 méterrel lejjebb emelték ki a katasztrófavédők.

Az idős párnak a veteményes jelentette a biztos megélhetést. Ezt akarta megnézni és menteni Marika néni azon a végzetes napon, hiába kérte a férje, hogy maradjon a házban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

baleset

haláleset

tótvázsony

villámárvíz

vetemény