Szívszorító: ezért kellett meghalnia a tótvázsonyi asszonynak, aki a hétvégi vihar áldozata lett

HelloVidék   
  Megosztom
Szívszorító: ezért kellett meghalnia a tótvázsonyi asszonynak, aki a hétvégi vihar áldozata lett

A veteményeskertet átszelő patak óriásira duzzadt az esőzés miatt, és miközben magával sodorta a leszakadt ágakat, a félmázsás köveket, tragikus módon elragadta Marika nénit is.

Mi is beszámoltunk korábban a tragikus esetről: a hétvégi vihar pusztításában meghalt egy 66 éves tótvázsonyi asszony, akit a saját kertjéből sodort el a hatalmas esőzés során keletkező villámárvíz. A Blikk felkereste a megözvegyült férjet, Pintér Lajost, aki beszélt a történtekről. Mint kiderült, konyhakertjüket egy patak szeli ketté, ami vasárnap felduzzadva zúgva rohant végig a falun. Közben magával sodorta a leszakadt ágakat, a félmázsás köveket, és tragikus módon elragadta Marika nénit is.

"A dombról észrevettem, hogy a feleségem, Marika vissza akart jönni a hídon, de a hetvencentisre duzzadt vízben eltévesztette az átjárót. Láttam, amint a sodrás kiütötte a lábát és már vitte is", mondta el Lajos bácsi.

Marika után gázoltam a vízbe, próbáltam kihúzni, közben még az esőkabátját is letéptem róla. Ő is küzdött, kapaszkodott belém, de esélyünk sem volt az áradattal szemben. Kétszer ki tudtam emelni a fejét a vízből. Aztán elernyedt. Tudtam, hogy itt a vége. Ötven méterrel feljebb néhány ember épp fát gyűjtött. Üvöltve, ordítva kértem tőlük segítséget. De elszaladtak

- idézte fel a borzalmas pillanatokat. A telekhatáron a villanypásztor-kerítés tövébe akadt bele a felesége teste, de a víz olyan erővel robajlott lefelé, hogy Marika nénit átpréselte a szűk résen, és kíméletlenül vitte, görgette tovább. Az asszony holttestét 70 méterrel lejjebb emelték ki a katasztrófavédők.

Az idős párnak a veteményes jelentette a biztos megélhetést. Ezt akarta megnézni és menteni Marika néni azon a végzetes napon, hiába kérte a férje, hogy maradjon a házban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

baleset

haláleset

tótvázsony

villámárvíz

vetemény