Pusztítottak a viharok: százmilliós nagyságra saccolják a keletkezett károkat

HelloVidék   
  Megosztom
Pusztítottak a viharok: százmilliós nagyságra saccolják a keletkezett károkat

A boo.hu számolt be róla, hogy az elmúlt hétvégi viharok következtében sok helyen pusztított a lezúduló víz. Utak váltak járhatatlanná és fák dőltek ki, kertekbe, lakóházakba, pincékbe és más helyiségekbe befolyt víz eltávolításához is kérték a tűzoltók segítségét.

Ahogy a portál írja, szinte az ország egész területén végigsöpört az év első nagy nyári vihara június közepén. A hirtelen megjelenő és lecsapó viharok hatalmas károkat okoztak. Ezt bizonyítja az is, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz rövid idő alatt több mint négyszáz hívás futott be. A viharos időjárást ugyanis a heves szél mellett hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék kísérte.

Az Allianzhoz az első nagy nyári vihar következtében országszerte csaknem négyezer kárbejelentés érkezett, amely duplája a februári Ciara viharciklon első nagyobb hullámában feldolgozott kármennyiségnek. A kárszakértői több mint 320 millió forintra becsülik a júniusi viharos időjárás okozta káresemények összesített értékét. A biztosító által

regisztrált bejelentések fele beázással kapcsolatos kár volt, megközelítőleg ötödét a viharos szél által okozott károk tették ki, az említettek mellett pedig a felhőszakadás, a jégverés és a villámcsapás voltak a leggyakoribbak.

Kiemelt kárszakértői kapacitással és az online kárbejelentésen dolgozók számának növelésével biztosítja a viharkárok mielőbbi kifizetését az Aegon biztosító. Hozzájuk június közepén mintegy 2000 kárbejelentés érkezett, a biztosító adatai szerint ez akár meg is duplázódhat a következő napokban.

A kárérték elérheti a félmilliárd forintot. Felhőszakadás, vihar és beázás adta a bejelentett károk több mint háromnegyedét. Az eddig bejelentett károk összege már elérte a 410 millió forintot

- számolt be róla a biztosító.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eső

vihar

kár

károk

viharkár

viharkárok

esőzés

lakóház

pince

főút

kertek

katasztrófavédelem