Felhőszakadás, jégeső és forróság fenyegeti ezeket a megyéket: itt lesz durva a helyzet

MTI   
  Megosztom
Felhőszakadás, jégeső és forróság fenyegeti ezeket a megyéket: itt lesz durva a helyzet

Csütörtökön napközben országszerte lehetnek intenzív zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Emellett hőségre és extrém UV-B-sugárzásra is figyelmeztetnek.

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra, és hőség miatt is több megyére adott ki figyelmeztetéseket csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az UV-sugárzás is extrém lesz. Veszélyjelzésükben azt írták:

A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék, viharos szél kíséri, de egy-egy helyen 50 millimétert meghaladó csapadék, nagyméretű jég és 80-90 kilométer/órásat meghaladó szélroham is valószínű. Heves zivatar leginkább délután, kora este alakulhat ki az Alföldön. Késő estére a keleti országrészre szorulhatnak vissza az intenzívebb csapadékgócok.

Csütörtökre a zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hőség miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében figyelmeztetnek.

Azt írták: a középhőmérséklet - főként az ország déli felén - elérheti a 25-26 Celsius-fokot, de a záporok, zivatarok felfrissülést hoznak. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 15-21 fok között valószínű, a legmagasabb pedig 28-35 fok között alakul.

Azt kérik, hogy mindenki fokozottan védekezzen leégés ellen. Napközben 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

zivatar

felhőszakadás

jégeső

figyelmeztetés

veszélyjelzés