Újabb vidéki idősotthonban ütötte fel a fejét a koronavírus: megfertőződött egy dolgozó

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki idősotthonban ütötte fel a fejét a koronavírus: megfertőződött egy dolgozó

Először a férjét tesztelték koronavírusra, ami pozitív lett. A kontaktok tesztelésekor ellenőrizték magát a dolgozót is, akinek szintén pozitív lett a mintája. Most a 12 dolgozóból 4-en vannak járványügyi megfigyelés alatt.

Tesztelik Pápán a Teveli úti idősotthon összes lakóját és dolgozóját, mert az otthon egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje - írja az InfoPápa a polgármester, Dr. Áldozó Tamás polgármester bejelentése alapján. Mint kiderült,

Az idősotthon dolgozója és férje nem pápai lakosok. Szombaton a kórházban is jelentkezett valaki, aki tüneteket produkált, ő viszont pápai lakos, és szintén pozitív lett a vírustesztje, tették hozzá.

Jelenleg 18 járványügyi megfigyelés van érvényban Pápán: 8 esetben külföldről hazaérkező személyekről van szó, a többiek vélhetően az előbb említett személyek és kontaktjaik. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is rendkívül fontos az elrendelt korlátozások és szabályok betartása.

Az otthonban 12-en dolgoznak, jelenleg 4-en vannak járványügyi megfigyelés alatt. A dolgozókon kívül összesen 31 lakó tesztelését végzik el. A járványügyi megfigyelés alá vont dolgozók valamennyien tünetmentesek és az otthon lakói sem mutatnak tüneteket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

pápa

idősotthon

fertőzés

teszt