Brutálisan sújtott le a vihar ebben a megyében: teljesen áram nélkül maradt ez a település

MTI   
  Megosztom
Brutálisan sújtott le a vihar ebben a megyében: teljesen áram nélkül maradt ez a település

A felázott talajból tövestül kicsavarodott egy terebélyes fa, ami elszakította a település elektromos ellátását biztosító húsz kilovoltos vezetéket, és több villanyoszlop is kidőlt emiatt.

A hétfő esti vihar és a lezúduló csapadék Zala megyében több helyen is károkat okozott, Milejszegen egyelőre csak aggregátorral tudják biztosítani az áramszolgáltatást - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csesztregen egy külterületen álló házat körbevett a víz, amelyet a lenti tűzoltók a pincéből két szivattyúval tudták eltávolítani. Gelsén és Zajkon fákat döntött a szél az útra, ideiglenesen akadályozva ezzel a közlekedést.

Az erdős, gépjárművekkel nagyon nehezen megközelíthető külterületen fellépő hiba elhárításán az áramszolgáltató szakemberei még kedden is dolgoztak.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság egy nagyteljesítményű aggregátort biztosított a település ideiglenes áramellátására, így hétfő éjszaka a fogyasztók többségénél ismét helyreállt az áramszolgáltatás, a Milejszeg környéki hegyhátakon azonban néhány fogyasztónál kedd délben még nem volt áram.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

katasztrófavédelem

vihar

áramkimaradás

áramszünet

zala megye