Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben kószál: elejtett egy szarvasborjút

HelloVidék   
  Megosztom
Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben kószál: elejtett egy szarvasborjút

A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A ragadozó ezúttal nem kameracsapda felvételen látható.

Börzsönyben kószáló farkasról osztottak meg fotót a Börzsönyi Természetvédők. Közösségi oldalukon azt írták, ezúttal nem kameracsapda felvételen látható az állat, hanem Demjén Tamás tagtársuk találkozott vele és fotózta le rögtön. "A mintázata alapján nagy valószínűséggel ugyanaz az állat, amely a kameracsapdáink előtt járt", tették hozzá.

A börzsönyi farkas. Ezúttal nem kameracsapda felvételen, hanem Demjén Tamás tagtársunk találkozott vele, - és jó...

Közzétette: Börzsönyi Természetvédők2020. szeptember 8., kedd

A fotó alatti egyik hozzászólásból kiderül, hogy a farkas jelenlétének egyéb közvetett bizonyítékát is megtalálták: előző nap a kép készítésének helyétől 1 km-re a helyi vadőr egy ragadozó által frissen megölt szarvasborjút talált. A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A szakemberek azt remélik, hogy volt annyi nyálmaradvány a sebben, hogy abból egyértelműen azonosítani lehessen a ragadozó faját.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

börzsöny

ragadozó

vadállat