Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben kószál: elejtett egy szarvasborjút

HelloVidék   
  Megosztom
Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben kószál: elejtett egy szarvasborjút

A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A ragadozó ezúttal nem kameracsapda felvételen látható.

Börzsönyben kószáló farkasról osztottak meg fotót a Börzsönyi Természetvédők. Közösségi oldalukon azt írták, ezúttal nem kameracsapda felvételen látható az állat, hanem Demjén Tamás tagtársuk találkozott vele és fotózta le rögtön. "A mintázata alapján nagy valószínűséggel ugyanaz az állat, amely a kameracsapdáink előtt járt", tették hozzá.

A börzsönyi farkas. Ezúttal nem kameracsapda felvételen, hanem Demjén Tamás tagtársunk találkozott vele, - és jó...

Közzétette: Börzsönyi Természetvédők2020. szeptember 8., kedd

A fotó alatti egyik hozzászólásból kiderül, hogy a farkas jelenlétének egyéb közvetett bizonyítékát is megtalálták: előző nap a kép készítésének helyétől 1 km-re a helyi vadőr egy ragadozó által frissen megölt szarvasborjút talált. A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A szakemberek azt remélik, hogy volt annyi nyálmaradvány a sebben, hogy abból egyértelműen azonosítani lehessen a ragadozó faját.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

börzsöny

ragadozó

vadállat