Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben kószál: elejtett egy szarvasborjút

HelloVidék   
  Megosztom
Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben kószál: elejtett egy szarvasborjút

A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A ragadozó ezúttal nem kameracsapda felvételen látható.

Börzsönyben kószáló farkasról osztottak meg fotót a Börzsönyi Természetvédők. Közösségi oldalukon azt írták, ezúttal nem kameracsapda felvételen látható az állat, hanem Demjén Tamás tagtársuk találkozott vele és fotózta le rögtön. "A mintázata alapján nagy valószínűséggel ugyanaz az állat, amely a kameracsapdáink előtt járt", tették hozzá.

A börzsönyi farkas. Ezúttal nem kameracsapda felvételen, hanem Demjén Tamás tagtársunk találkozott vele, - és jó...

Közzétette: Börzsönyi Természetvédők2020. szeptember 8., kedd

A fotó alatti egyik hozzászólásból kiderül, hogy a farkas jelenlétének egyéb közvetett bizonyítékát is megtalálták: előző nap a kép készítésének helyétől 1 km-re a helyi vadőr egy ragadozó által frissen megölt szarvasborjút talált. A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A szakemberek azt remélik, hogy volt annyi nyálmaradvány a sebben, hogy abból egyértelműen azonosítani lehessen a ragadozó faját.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

börzsöny

ragadozó

vadállat