Kiderült a súlyos törvénytelenség: ezért volt szennyezett az ivóvíz a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Kiderült a súlyos törvénytelenség: ezért volt szennyezett az ivóvíz a vidéki városban

Az ellenőrzések során bebizonyosodott, hogy több felhasználási helyen is illegálisan rákötöttek saját kutat az ivóvízhálózatra. A havária helyzetek elhárításában csaknem 350 ember vett részt, a munkálatok 60,6 millió forint ráfordítást igényeltek a szolgáltatótól.

A vízhálózat veszélyeztetése miatt nyolc felhasználóval szemben is rendőrségi feljelentést tett a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.; a cégnek több mint 60 millió forintjába került elhárítania a szabálytalan rákötések miatti nyári ivóvíz-minőségi problémákat. A víziközmű-szolgáltató csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy júliusban két alkalommal kellett vízfogyasztási korlátozást elrendelnie Kilitiben, Siófok déli városrészében az ivóvíz baktériumszennyezettsége miatt, amely 5-6 ezer lakost érintett.

A havária helyzetek elhárításában közvetlenül és közvetve csaknem 350 ember vett részt, a munkálatok 60,6 millió forint ráfordítást igényeltek a szolgáltatótól, amit még növel a mosatásoknál elfolyt és az érintett lakosoknak ivóvizet biztosító lajtoskocsik feltöltéséhez szükséges több ezer köbméternyi víz költsége. A DRV hangsúlyozza: az esetet követően megkezdte az ingatlantulajdonosok kezelésében lévő kutak és az ivóvízvezeték-rendszer illegális összekötéseinek kivizsgálását, valamint szakembereik folyamatosan végzik a városrész több mint 2500 bekötési helyén a vezetékes ivóvíz szennyezését akadályozó, úgynevezett visszacsapó szerelvények beépítését. Ez utóbbira további 15 millió forintot különített el a szolgáltató, saját forrásból.

A kiliti esetben a DRV a saját szabályzatai szerinti intézkedéseken túl 8 felhasználójával szemben rendőrségi feljelentést tett. Az ügyben az ingatlantulajdonosok mellett fokozottan fennáll a felelőssége az összekötést megvalósító szerelőknek is - közölte Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ivóvíz

csatorna

vízhálózat

rendőrség

szennyezettség

baktérium