Koronavírus: közel 200 fertőzött a MOL vidéki projektjén dolgozók között

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: közel 200 fertőzött a MOL vidéki projektjén dolgozók között

Csaknem kétszáz fertőzöttet találtak a MOL tiszaújvárosi üzemépítésén dolgozók között. A vállalatnál szigorú óvintézkedéseket hoztak és készen állnak a védekezésre. A munkavállalókat folyamatosan tesztelik - írja a 24.hu.

A portál információi szerint csaknem kétszáz dolgozónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül. A MOL Petrolkémia hivatalos levele alapján, amit Fülöp György polgármester megosztott Facebook-oldalán, aki a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött

– fogalmaztak.

A MOL hangsúlyozta, hogy szigorú óvintézkedéseket hoztak és készen állnak a védekezésre. Az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Folyamatosan tesztelik a dolgozókat: 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mol

koronavírus

járvány

fertőzött

tiszaújváros