Koronavírus: közel 200 fertőzött a MOL vidéki projektjén dolgozók között

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: közel 200 fertőzött a MOL vidéki projektjén dolgozók között

Csaknem kétszáz fertőzöttet találtak a MOL tiszaújvárosi üzemépítésén dolgozók között. A vállalatnál szigorú óvintézkedéseket hoztak és készen állnak a védekezésre. A munkavállalókat folyamatosan tesztelik - írja a 24.hu.

A portál információi szerint csaknem kétszáz dolgozónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül. A MOL Petrolkémia hivatalos levele alapján, amit Fülöp György polgármester megosztott Facebook-oldalán, aki a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött

– fogalmaztak.

A MOL hangsúlyozta, hogy szigorú óvintézkedéseket hoztak és készen állnak a védekezésre. Az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Folyamatosan tesztelik a dolgozókat: 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mol

koronavírus

járvány

fertőzött

tiszaújváros