Koronavírus: egyre több szociális otthonban jelenik meg a fertőzés, ennyien betegedtek meg

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: egyre több szociális otthonban jelenik meg a fertőzés, ennyien betegedtek meg

Az országos tisztifőorvos szerint az otthonok nem váltak gócpontokká, a gondozottak 10 százaléka, az ápolóknak pedig 5 százaléka érintett. Legutóbb a barcsi és a bátonyterenyei idősotthonról derült ki, hogy többen is megfertőződtek.

Összesen 45 szociális otthonban jelent meg a koronavírus – ezt mondta az Országos Tisztifőorvos a közszolgálati tévében.

Legutóbb a barcsi és a bátonyterenyei idősotthonról derült ki, hogy többen is megfertőződtek, adott hírt róla az RTL Klub. A Nógrád megyei idősotthonnal kapcsolatban a híradónak egy bent élő pár rokona azt mondta: a fertőzésről sem a gondozottakat, sem hozzátartozóikat nem értesítették.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

szociális otthon