Hungarikummá minősítették a magyarok gyerekkori kedvencét: te ismered mindet?

HelloVidék   
  Megosztom
Hungarikummá minősítették a magyarok gyerekkori kedvencét: te ismered mindet?

Hungarikummá minősítették a 100 epizódos Magyar népmesék rajzfilm sorozatot, így olyan értékek mellé kerülhetett be, mint a Zsolnay porcelán vagy éppen a pálinka - írja az Index.

A portál szerint hunrgarikum lett a Magyar népmesék rajzfilm sorozat, így egy olyan gyűjteménybe kerülhetett be, amely jelenleg 76 értéket számlál egészen a bajai halászlétől a pálinkán át, egészen a Zsolnay porcelánig.

A rajzfilmsorozat széles körben, egyedülálló formában és vizuális elemekkel terjeszti hazánk hagyományait

- mondta Nagy István agrárminiszter.

Az 1980-tól vetített mesék kultúránk alapját képezik. Az eddig 100 epizódot felsorakoztató mesegyűjteményből mindenki megtudta, kicsoda a Csillagszemű juhász vagy éppen azt, hogy hol nő az égigérő paszuly. A sorozatot több mint 40 országban mutatták be, védjegyévé váló zenéjét a Kaláka együttes szerezte az első epizódtól kezdve.

A mesék narrálása ugyan Szabó Gyula hangjával forrt össze, de korábban más legendás színészek tolmácsolásában hallhattuk a történeteket. A meséket kezdetben legendás színészeink, Bánffy György, Avar István, Molnár Piroska, Bánhidi László és Tolnay Klári hangján ismerhettük meg.

A Lakiteleken megtartott ülésén a bizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy a Magyar népmesék rajzfilmsorozat hungarikumnak minősítendő.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

magyar

hungarikum

népmese

rajzfilm