Nem csillapodnak a borsodi folyók: ezek az utak továbbra is járhatatlanok az árvíz miatt

MTI   
  Megosztom
Nem csillapodnak a borsodi folyók: ezek az utak továbbra is járhatatlanok az árvíz miatt

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el. Egyes útszakaszokat azonban már meg tudtak nyitni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az esőzések miatt megemelkedett több borsodi folyó vízszintje és az áradás következtében több útszakaszt le kellett zárni. A folyók néhány települést teljesen elzártak a külvilágtól.

A legfrissebb értesülések szerint, továbbra is gondot okoz a közlekedésben a borsodi folyók áradása. A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt vasárnap hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szerint ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton.

A Sajó áradása miatt vasárnap a kora reggeli órákban Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy megnyitották a Halmaj és Hernádkércs közötti mellékutat, így Kiskinizs már elérhető.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hernád

áradás

árvíz

borsod