Ez durva: farkasok támadhattak és ölhettek meg egy kutyát a vidéki város határában

HelloVidék   
  Megosztom
Ez durva: farkasok támadhattak és ölhettek meg egy kutyát a vidéki város határában

Az eddigi információk szerint a lakóházaktól körülbelül 300 méterre, az út mellett támadtak farkasok a szerencsétlenül járt kutyára. A támadás az eb életébe került.

Vasárnap este a Facebookon kezdett terjedni a hír, hogy legalább 3 farkas támadt rá egy kutyára Eger határában a Vécsey-völgyben, számolt be az Eger Hírek. A portál a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál érdeklődött az esetről: mint kiderült, az eddigi információk szerint

A kutya megtámadását észlelő személy legalább három farkas jelenlétéről számolt be. A több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere is ellenőrizte. A helyszínen több, nagytestű kutyafélétől származó nyom volt észlelhető. Az üzem területére a kutyát megtámadó állatok az üzem területével határos szőlők felől érkeztek, és az esetet követően arra is távoztak.

A helyszínen tartózkodó személy elmondása alapján a kutya szabadon őrizte a területet, vélhetően ugatásával magára vonta a figyelmet, nagytestű támadói játékként kezelték a kutya viselkedését, ami az esetet követően a kutya életébe került.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság számos alkalommal felhívta a lakosság figyelmét, a nagyragadozók által lakott területen a kutyák tartására vonatkozó szabályokra is.

A történtek tisztázása érdekében a BNPI munkatársa felvette a kapcsolatot közeli térfigyelő kamerákat üzemeltetőkkel, az üggyel kapcsolatban tovább folyik az adatgyűjtés.

A BNPI később kiadott az esettel kapcsolatban egy közleményt, amiben azt írják: a megmaradt nyomok csak részben voltak azonosíthatók,

Ugyanakkor a támadás módja és lefolyása sokkal inkább kutyákra jellemző módon zajlott le, a farkasok zsákmányolási célú támadása után gyakorlatilag nem maradt volna az őrkutyából szinte semmi. A történtek tisztázása érdekében a BNPI munkatársa felvette a kapcsolatot közeli térfigyelő kamerákat üzemeltetőkkel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

farkastámadás

vadállat

eger

bükk