Durvul a koronavírus-helyzet ebben a megyében: már a háziorvosokat is berendelik a kórházba

HelloVidék   
  Megosztom
Durvul a koronavírus-helyzet ebben a megyében: már a háziorvosokat is berendelik a kórházba

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. A megye háziorvosainak több mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

A 444 azt írja több forrásból megerősített információra hivatkozva, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba, korra való tekintet nélkül. Mindezt azért, mert a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett:

A megyei kórházban annyira súlyosak a létszámgondok, hogy a Covid-osztályon a lap értesülései szerint eleve szolgálnak már ideirányított pszichiáterek és ortopéd orvosok is, hozzájuk csatlakozhat most több háziorvos. Információik szerint a Jósa vezetése sem tudja, hogy meddig tarthatnak ezek a kirendelések. Azokat a háziorvosokat, akiknek a munkáltatója az önkormányzat, továbbra is a helyhatóságok fizetik majd, akinek nem volt munkaviszonya, azokat a kórház.

Ennek a kórháznak volt a főigazgatója a múlt héten koronavírus-fertőzésben 66 évesen meghalt Adorján Gusztáv, a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, akit a betegsége előrehaladott fázisában Budapesten ápoltak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szabolcs-szatmár-bereg megye

háziorvos

kórház