Felállt a magyar bejgli-rendőrség: a vidéki cukrászdákban razziáztak, és megtalálták a legfinomabbakat

HelloVidék   
  Megosztom
Felállt a magyar bejgli-rendőrség: a vidéki cukrászdákban razziáztak, és megtalálták a legfinomabbakat

A bejgli-kommandó az ország 17 cukrászdáját tesztelte, a kérdés az volt, hol vehetjük meg a legjobb bejglit. Kizárólag a kézműves helyekre csaptak le. A Bejgli-rendőrség felállítását egy új figyelemfelhívó akció, a Vidámság Minisztériuma szervezte, amely még decemberben alakult, és a minisztérium élén maga a Mikulás áll.

A Bejgli-rendőrség csak olyan kézműves cukrászdákat tesztelt, amelyek kevésbé ismertek. Így például az egyébként is nagy publicitást kapó Auguszt, Daubner, cukrászdák vagy a közismert Gerbeaud-ház édességeit nem kóstolták. A tesztben olyan családi cukrászdákat vizsgáltak inkognitóban, amelyek egy-egy település, régió területén már ismertséget szereztek, de kampány segítségével tovább növelhették népszerűségüket.

A Vidámság Minisztériuma céljai között - olvashatjuk sajtóközleményükben- szerepel, hogy a szervezők bebizonyítsák, az élet igenis habostorta, még akkor is, ha nemzetközi vírushelyzet fokozódik. A szervezők úgy vélik, ebben a vírusokkal terhelt időszakban különösen fontos, hogy megőrizzük jókedvünket.

Mint ismert: az édességek mértékkel fogyasztva növelik a boldogsághormon termelését.

Borongós napokon ezekből egy-egy falatka finomság javít közérzetünkön. A szervezők feladatuknak tekintik azt is, hogy népszerűsítsék a klasszikus hazai édességeket és felhívják a figyelmet a házhoz rendelésre is, amely most komoly segítség lehet a hazai kisvállalkozásoknak.

Decemberben a hungarikumnak számító bejglit állították a népszerűsítő kampány középpontjába

Mint azt a szervezők elmondták, gasztro - újságírók bevonásával 17 vidéki cukrászda bejgliét tesztelték. A legjobb három bejgli közé bekerült a tihanyi Rege cukrászda mákos és az ajkai Kristály cukrászda diós süteménye. A főváros környékén pedig a Telki kovászda és kávézó káposztás bejglijét találták igazán különlegesnek.

A Vidámság Minisztériumának megbízott kóstolói a többi cukrászda között nem állított fel sorrendet, mindössze ezt hármat emelték ki a 17 közül.

Az akció érdekessége, hogy a Balaton körül a gyerekeknek is szerveztek külön kóstolót.

Nekik a balatoni mesehős, Füred Kapitány segített, hogy el tudják dönteni, melyik számukra a legfinomabb bejgli. A kilenc fős, 7-13 éves fiúkból álló zsűrije, Balatonfüred ikonikus helyének, a Bergmann Cukrászda és Kávéház narancsos-csokoládés bejglijét fogyasztották a legszívesebben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsony

bejgli

tesztelés

minőség

kézműves

karácsony