Sokkoló tragédia: császármetszés után, koronavírusban halt meg egy Vas megyei nő

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló tragédia: császármetszés után, koronavírusban halt meg egy Vas megyei nő

Már nem láthatta a babáját a 29 éves magyar nő, aki koraszülés miatt került a szombathelyi kórházba, majd koronavírus miatt lélegeztetőgépre kapcsolták, de két után meghalt.

Az Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook-oldalán osztotta meg egy Vas megyei kismama tragikus történetét. A kiposztolt eset szerint a 29 éves Vas megyei nő veszélyeztetett terhes volt, ezért orvosa azt javasolta neki, hogy feküdjön be a kórházba.

A családtagok szerint ott kaphatta el a fiatal kismama a koronavírust, a tüneteket jelezte az ott dolgozóknak, de öt napig nem történt semmi.

A 6. napon hirtelen sokat romlott az állapota, végre tesztet is csináltak,ami pozitív lett... az ezt követő 2 napban válságos állapotba került, emiatt lélegeztetőgépre helyezték, de előtte megcsászározták. A babának január végén kellett volna megszületnie… Két hét lélegeztetőgépen töltött idő után 11.30.-án az anya elhunyt, 29 évesen!

– olvasható a Facebook-posztban.

A csecsemő koraszülöttként jött a világra, csak januárban kellett volna megszületnie, de a körülményekhez képest jól van.

A 31. hétre megszületett (43 cm-rel, 1340 grammal) ami némi vigaszt nyújt az apának, de a gondok újra sokasodni látszanak, mivel nem fog tudni teljes munkaidőben dolgozni, a babát neki kell ellátnia, felnevelnie, a közös otthon hitelét törlesztenie, és minden nehézséggel megbírkóznia. A család , ami nem túl népes, segít amiben csak tud, de ez előreláthatólag meghaladja a lehetőségeinket

– közölte az apuka testvére, aki segítséget kér mindazoktól, akik olvassák a bejegyzést.

A Nyugat.hu szerette volna megtudni a szombathelyi Markusovszky kórháztól, mi is történt valójában, de választ nem kaptak. Azt, hogy az eset Szombathelyen történt, megerősíti, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász is tud róla, és tervezik, hogy gyűjtést indítanak a családnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

tragédia

kórházi fertőzés

covid-19

szombathely