Sokkoló tragédia: császármetszés után, koronavírusban halt meg egy Vas megyei nő

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló tragédia: császármetszés után, koronavírusban halt meg egy Vas megyei nő

Már nem láthatta a babáját a 29 éves magyar nő, aki koraszülés miatt került a szombathelyi kórházba, majd koronavírus miatt lélegeztetőgépre kapcsolták, de két után meghalt.

Az Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook-oldalán osztotta meg egy Vas megyei kismama tragikus történetét. A kiposztolt eset szerint a 29 éves Vas megyei nő veszélyeztetett terhes volt, ezért orvosa azt javasolta neki, hogy feküdjön be a kórházba.

A családtagok szerint ott kaphatta el a fiatal kismama a koronavírust, a tüneteket jelezte az ott dolgozóknak, de öt napig nem történt semmi.

A 6. napon hirtelen sokat romlott az állapota, végre tesztet is csináltak,ami pozitív lett... az ezt követő 2 napban válságos állapotba került, emiatt lélegeztetőgépre helyezték, de előtte megcsászározták. A babának január végén kellett volna megszületnie… Két hét lélegeztetőgépen töltött idő után 11.30.-án az anya elhunyt, 29 évesen!

– olvasható a Facebook-posztban.

A csecsemő koraszülöttként jött a világra, csak januárban kellett volna megszületnie, de a körülményekhez képest jól van.

A 31. hétre megszületett (43 cm-rel, 1340 grammal) ami némi vigaszt nyújt az apának, de a gondok újra sokasodni látszanak, mivel nem fog tudni teljes munkaidőben dolgozni, a babát neki kell ellátnia, felnevelnie, a közös otthon hitelét törlesztenie, és minden nehézséggel megbírkóznia. A család , ami nem túl népes, segít amiben csak tud, de ez előreláthatólag meghaladja a lehetőségeinket

– közölte az apuka testvére, aki segítséget kér mindazoktól, akik olvassák a bejegyzést.

A Nyugat.hu szerette volna megtudni a szombathelyi Markusovszky kórháztól, mi is történt valójában, de választ nem kaptak. Azt, hogy az eset Szombathelyen történt, megerősíti, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász is tud róla, és tervezik, hogy gyűjtést indítanak a családnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

tragédia

kórházi fertőzés

covid-19

szombathely