Sokkoló tragédia: császármetszés után, koronavírusban halt meg egy Vas megyei nő

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló tragédia: császármetszés után, koronavírusban halt meg egy Vas megyei nő

Már nem láthatta a babáját a 29 éves magyar nő, aki koraszülés miatt került a szombathelyi kórházba, majd koronavírus miatt lélegeztetőgépre kapcsolták, de két után meghalt.

Az Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook-oldalán osztotta meg egy Vas megyei kismama tragikus történetét. A kiposztolt eset szerint a 29 éves Vas megyei nő veszélyeztetett terhes volt, ezért orvosa azt javasolta neki, hogy feküdjön be a kórházba.

A családtagok szerint ott kaphatta el a fiatal kismama a koronavírust, a tüneteket jelezte az ott dolgozóknak, de öt napig nem történt semmi.

A 6. napon hirtelen sokat romlott az állapota, végre tesztet is csináltak,ami pozitív lett... az ezt követő 2 napban válságos állapotba került, emiatt lélegeztetőgépre helyezték, de előtte megcsászározták. A babának január végén kellett volna megszületnie… Két hét lélegeztetőgépen töltött idő után 11.30.-án az anya elhunyt, 29 évesen!

– olvasható a Facebook-posztban.

A csecsemő koraszülöttként jött a világra, csak januárban kellett volna megszületnie, de a körülményekhez képest jól van.

A 31. hétre megszületett (43 cm-rel, 1340 grammal) ami némi vigaszt nyújt az apának, de a gondok újra sokasodni látszanak, mivel nem fog tudni teljes munkaidőben dolgozni, a babát neki kell ellátnia, felnevelnie, a közös otthon hitelét törlesztenie, és minden nehézséggel megbírkóznia. A család , ami nem túl népes, segít amiben csak tud, de ez előreláthatólag meghaladja a lehetőségeinket

– közölte az apuka testvére, aki segítséget kér mindazoktól, akik olvassák a bejegyzést.

A Nyugat.hu szerette volna megtudni a szombathelyi Markusovszky kórháztól, mi is történt valójában, de választ nem kaptak. Azt, hogy az eset Szombathelyen történt, megerősíti, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász is tud róla, és tervezik, hogy gyűjtést indítanak a családnak.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

tragédia

kórházi fertőzés

covid-19

szombathely