Ez hihetetlen: megint nagy mennyiségű olajat engedtek a szigetszentmiklósi csatornába

HelloVidék   
  Megosztom
Ez hihetetlen: megint nagy mennyiségű olajat engedtek a szigetszentmiklósi csatornába

A Ráckevei-Soroksári Duna-ágat ért brutális olajszennyezés az elmúlt 50 év egyik legsúlyosabbika. Mint kiderült, ismét nagy mennyiségű olaj került a szigetszentmiklósi csatornába.

Ismét nagy mennyiségű olaj került a szigetszentmiklósi csatornába - erről Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Halőrzési ágazatvezetője számolt be a Facebookon, vette észre a Telex. A szakember posztjában arról írt, hogy a helyszínen lévő vízügyi ügyeletesek azonnal megkezdték az érkező olaj befogását. A kutatócsapat egy nap alatt nagyjából 7-8 kilométert tudott tüzetesen átvizsgálni. A vizsgált szakasz végig olajos volt, úgyhogy a szennyezés még távolabbról érkezhetett.

Ilyen nincs és mégis van ! (UPDATE alul!)
A szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén ma ismét jelentős mennyiségű...

Közzétette: Rikárd Pfeifer2020. december 30., szerda

Korábban mi is beszámoltunk a Ráckevei-Soroksári Duna-ágat ért brutális olajszennyezésről, ami az elmúlt 50 év egyik legsúlyosabbika. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság nemrég arról tájékoztatott, hogy a legsürgősebb munkák már lezárultak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés helyszínét a kármentesítés hosszadalmas folyamatára. December 22-én ezt írták: "... a hétfői munkánk mérlege 174.940 kg eltávolított szennyezett növényzet. Az eddig elszállított veszélyes hulladék összmennyisége meghaladja a 600 tonnát. Mintegy 30.000 liter olajos vizet vittek el ez idáig ártalmatlanításra, és további nagyjából 15 000 liter várja még a területen az elszállítást.

<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/vizugy/posts/1827565944060272" data-width="500" data-show-text="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/vizugy/posts/1827565944060272" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>A legsürgősebb munkák szerdán lezárulnak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés...</p>Közzétette: <a href="https://www.facebook.com/vizugy/">Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF</a> –&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/vizugy/posts/1827565944060272">2020. december 22., kedd</a></blockquote></div>

Címkép: MTI, Máthé Zoltán

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szennyezés

olajszennyezés

szigetszentmiklós

csatorna

ráckevei-duna