Ez hihetetlen: megint nagy mennyiségű olajat engedtek a szigetszentmiklósi csatornába

HelloVidék   
  Megosztom
Ez hihetetlen: megint nagy mennyiségű olajat engedtek a szigetszentmiklósi csatornába

A Ráckevei-Soroksári Duna-ágat ért brutális olajszennyezés az elmúlt 50 év egyik legsúlyosabbika. Mint kiderült, ismét nagy mennyiségű olaj került a szigetszentmiklósi csatornába.

Ismét nagy mennyiségű olaj került a szigetszentmiklósi csatornába - erről Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Halőrzési ágazatvezetője számolt be a Facebookon, vette észre a Telex. A szakember posztjában arról írt, hogy a helyszínen lévő vízügyi ügyeletesek azonnal megkezdték az érkező olaj befogását. A kutatócsapat egy nap alatt nagyjából 7-8 kilométert tudott tüzetesen átvizsgálni. A vizsgált szakasz végig olajos volt, úgyhogy a szennyezés még távolabbról érkezhetett.

Ilyen nincs és mégis van ! (UPDATE alul!)
A szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén ma ismét jelentős mennyiségű...

Közzétette: Rikárd Pfeifer2020. december 30., szerda

Korábban mi is beszámoltunk a Ráckevei-Soroksári Duna-ágat ért brutális olajszennyezésről, ami az elmúlt 50 év egyik legsúlyosabbika. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság nemrég arról tájékoztatott, hogy a legsürgősebb munkák már lezárultak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés helyszínét a kármentesítés hosszadalmas folyamatára. December 22-én ezt írták: "... a hétfői munkánk mérlege 174.940 kg eltávolított szennyezett növényzet. Az eddig elszállított veszélyes hulladék összmennyisége meghaladja a 600 tonnát. Mintegy 30.000 liter olajos vizet vittek el ez idáig ártalmatlanításra, és további nagyjából 15 000 liter várja még a területen az elszállítást.

<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/vizugy/posts/1827565944060272" data-width="500" data-show-text="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/vizugy/posts/1827565944060272" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>A legsürgősebb munkák szerdán lezárulnak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés...</p>Közzétette: <a href="https://www.facebook.com/vizugy/">Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF</a> –&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/vizugy/posts/1827565944060272">2020. december 22., kedd</a></blockquote></div>

Címkép: MTI, Máthé Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szennyezés

olajszennyezés

szigetszentmiklós

csatorna

ráckevei-duna