Borzalmas tragédia: ágyában dohányzott, majd kigyulladt a szoba, újév napján kellett meghalnia

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas tragédia: ágyában dohányzott, majd kigyulladt a szoba, újév napján kellett meghalnia

A lángok ágyban dohányzás miatt csaptak fel, égett az ágy és a mellette lévő két fotel. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Szombat reggel bútorok gyulladtak ki Nyírmártonfalván, a Rákóczi utca egyik családi házának húsz négyzetméteres szobájában, tájékoztatott a katasztrófavédelem.

A nyíradonyi tűzoltók kiérkezése előtt a hozzátartozók megfékezték a lángokat, a tűzoltók az épületet átvizsgálták, az izzó, parázsló részeket eltávolították. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

A dohányzás a mai napig előkelő helyen szerepel a lakástüzek okai között. A tavalyi évben 30 halálos lakástűz keletkezett dohányzás miatt. Jellemzően hamarabb elalszanak az ágyban dohányzók, mint a cigaretta, ami meggyújtja az ágyat és annak környezetét.

Nem kell nagy tűz egy tragédiához, elég, ha egy négyzetméteren izzik valami és füst keletkezik. Ezért nagyon fontos odafigyelni idős, egyedül élő hozzátartozóinkra és otthonukat egy füstérzékelővel biztonságosabbá tenni. A készülék a tűz kialakulásakor hangos sípolással jelez, így még füstmérgezés előtt felébreszti az alvó embereket is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

lakástűz

dohányzás

füstmérgezés

katasztrófavédelem