Borzalmas tragédia: ágyában dohányzott, majd kigyulladt a szoba, újév napján kellett meghalnia

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas tragédia: ágyában dohányzott, majd kigyulladt a szoba, újév napján kellett meghalnia

A lángok ágyban dohányzás miatt csaptak fel, égett az ágy és a mellette lévő két fotel. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Szombat reggel bútorok gyulladtak ki Nyírmártonfalván, a Rákóczi utca egyik családi házának húsz négyzetméteres szobájában, tájékoztatott a katasztrófavédelem.

A nyíradonyi tűzoltók kiérkezése előtt a hozzátartozók megfékezték a lángokat, a tűzoltók az épületet átvizsgálták, az izzó, parázsló részeket eltávolították. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

A dohányzás a mai napig előkelő helyen szerepel a lakástüzek okai között. A tavalyi évben 30 halálos lakástűz keletkezett dohányzás miatt. Jellemzően hamarabb elalszanak az ágyban dohányzók, mint a cigaretta, ami meggyújtja az ágyat és annak környezetét.

Nem kell nagy tűz egy tragédiához, elég, ha egy négyzetméteren izzik valami és füst keletkezik. Ezért nagyon fontos odafigyelni idős, egyedül élő hozzátartozóinkra és otthonukat egy füstérzékelővel biztonságosabbá tenni. A készülék a tűz kialakulásakor hangos sípolással jelez, így még füstmérgezés előtt felébreszti az alvó embereket is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

lakástűz

dohányzás

füstmérgezés

katasztrófavédelem