Most már a Balaton-parton is kötelező a maszk: túl nagy volt a tömeg hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Most már a Balaton-parton is kötelező a maszk: túl nagy volt a tömeg hétvégén

A keszthelyi önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, és több alkalommal is kisebb tömeg alakult ki.

Szombat óta minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton, számolt be a TV Keszthely. Az önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy

A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a távolság betartására azonban fokozottan kell figyelni.

A beszámoló szerint a Balaton-partra látogatókat szombaton már tábla is figyelmeztette arra, hogy kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. Voltak olyanok, akik a táblát látva visszamentek az autóhoz a maszkért, de sokan a rendelet ellenére sem viselték azt.

Most nem hozott ilyen drasztikus döntést az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét. A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése. „Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balaton

balaton-part

maszk

maszkviselés

keszthely