Most már a Balaton-parton is kötelező a maszk: túl nagy volt a tömeg hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Most már a Balaton-parton is kötelező a maszk: túl nagy volt a tömeg hétvégén

A keszthelyi önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, és több alkalommal is kisebb tömeg alakult ki.

Szombat óta minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton, számolt be a TV Keszthely. Az önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy

A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a távolság betartására azonban fokozottan kell figyelni.

A beszámoló szerint a Balaton-partra látogatókat szombaton már tábla is figyelmeztette arra, hogy kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. Voltak olyanok, akik a táblát látva visszamentek az autóhoz a maszkért, de sokan a rendelet ellenére sem viselték azt.

Most nem hozott ilyen drasztikus döntést az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét. A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése. „Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balaton

balaton-part

maszk

maszkviselés

keszthely