Most már a Balaton-parton is kötelező a maszk: túl nagy volt a tömeg hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Most már a Balaton-parton is kötelező a maszk: túl nagy volt a tömeg hétvégén

A keszthelyi önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, és több alkalommal is kisebb tömeg alakult ki.

Szombat óta minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton, számolt be a TV Keszthely. Az önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy

A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a távolság betartására azonban fokozottan kell figyelni.

A beszámoló szerint a Balaton-partra látogatókat szombaton már tábla is figyelmeztette arra, hogy kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. Voltak olyanok, akik a táblát látva visszamentek az autóhoz a maszkért, de sokan a rendelet ellenére sem viselték azt.

Most nem hozott ilyen drasztikus döntést az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét. A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése. „Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balaton

balaton-part

maszk

maszkviselés

keszthely