Új, modern piacot kap ez a vidéki város: napelemes energiatermelőt is terveznek rá

MTI   
  Megosztom
Új, modern piacot kap ez a vidéki város: napelemes energiatermelőt is terveznek rá

A munkálatok a jelenlegi piac bontásával a napokban kezdődnek el. Mutatjuk, milyen újdonságok lesznek az új piacon!

Csaknem 180 millió forintos beruházás keretében kezdődik meg az új piac építése Ormánság második legnagyobb városában, Vajszlón - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat kedden. A Terület- és településfejlesztés operatív program támogatásával létrehozott beruházásban konzorciumi partnerként részt vevő helyhatóság közleménye szerint a munkálatok a jelenlegi piac bontásával, a napokban kezdődnek el.

A tizenhat ormánsági község központjának számító Vajszló dél-baranyai közlekedési útvonalak csomópontjában fekszik, a szűken vett térség fontos gazdasági, kereskedelmi központja. Kitértek arra, hogy a vajszlói piac eddig is ismert és közkedvelt volt, de önkormányzati önerő és pályázati támogatás hiányában a területet nem tudták fejleszteni az elmúlt években.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

piac

ormánság

vajszló

fejlesztés