Tíz hektárnyi erdőt vágott ki nagy titokban: felfüggesztett börtönt kapott a somogyi férfi

MTI   
  Megosztom
Tíz hektárnyi erdőt vágott ki nagy titokban: felfüggesztett börtönt kapott a somogyi férfi

Egy év nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Nagyatádi Járásbíróság egy férfit, aki engedély nélkül vágatta ki tíz hektár erdejét Inke község határában, hogy a területen mezőgazdasági kultúrnövényt termesszen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-

Azt írták: a nem jogerős döntés szerint a 61 éves vádlott először egy kisebb erdőterületén végzett engedély és bejelentés nélküli fakitermelést, majd a tuskókat is kiforgatta, és megkezdte a terület mezőgazdasági célú átalakítását.

Az illegális tevékenységgel később sem hagyott fel, 2017-től további, jóval nagyobb területen irtott erdőt, a helyén szintén mezőgazdasági kultúrnövényeket akart termeszteni.

A férfi a fakitermeléssel és talajműveléssel olyan mértékben károsította az élővilágot, hogy annak természetes állapota csak több évtized alatt állítható helyre.

A vádlott és a védője fellebbezett az elsőfokú bírósági határozat ellen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

illegális

fakitermelés

börtön