Új partszakaszt nyit meg a népszerű balatoni üdülőváros: ezek a tervek

HelloVidék   
  Megosztom
Új partszakaszt nyit meg a népszerű balatoni üdülőváros: ezek a tervek

A munkálatok már zajlanak, panoráma stég, látvány csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd a látogatókat.

Egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg Balatonfüred. A munkálatok már zajlanak, panoráma stég, látvány csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd a látogatókat. A tervek szerint őszre elkészül a teljes beruházás - írja a balatonfured.hu.

Az egykori Brázay strand és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány csónakkikötőt illetve kölcsönzőt. A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, lengőhinták és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap. A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására építenek egy halsütödét és éttermet, az épületben nyilvános illemhely is lesz.

Jelenleg a partszakasz megemelése és a csónakkikötő kiépítése zajlik.

Bóka István polgármester azt mondta a fejlesztéssel kapcsolatban: "Az a cél, hogy nyitott vízparti kapcsolatot biztosítsunk a helyi lakosok és üdülővendégek számára. Nagy zöldfelület lesz, az árnyas ligetben padokat, pihenőket helyezünk ki. Ha elkészültünk a parkkal, akkor az előtte húzódó Aranyhíd sétányt egészen a Kisfaludy strandig felújítjuk."

Az önkormányzat megvásárolta a terület melletti, egészen az Esterházy strandig húzódó nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant, ahol a tervek szerint strandot alakítanak majd ki, erről korábban mi is beszámoltunk.

A Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant illetve az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló Brázay strandot nyitják most össze, a területet hosszú távra bérelte ki a város. A beruházás összege 550 millió forint, ehhez 410 millió forint uniós pályázati támogatást nyert a város.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balatonfüred

balaton-part

strand

fejlesztés

partszakasz