Hangyainvázió a lakásban? Íme néhány praktika, amivel kiűzhetjük őket örökre a házból

HelloVidék   
  Megosztom
Hangyainvázió a lakásban? Íme néhány praktika, amivel kiűzhetjük őket örökre a házból

Nem kell azonnal a vegyszerhez nyúlnod. Sok hatásos házi trükköt bevethetsz a hangya ellen - írja a ripost.hu.

Ahogy a portál írja, kezdjük az alapoknál: a hangyák nem szeretik a tisztaságot. Ha hangya jelenik meg a lakásodban, a legelső, amit tehetsz, hogy alaposan felporszívózol, és sós vízzel is felmosol utána. Ne felejtsd el a porszívód porzsákját is azonnal kiüríteni, mert a túlélő hangyák kimászhatnak a porzsákból, és minden kezdődik elölről. Ám ha a takarítás önmagában nem old meg mindent, akkor ezeket a trükköket vetheted még be!

Illóolajokal és fűszerekkel a hangya ellen!

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a hangya mindent megeszik, és mindent kibír, ez koránt sincs így. Szerencsére vannak olyan természetes illatok, amelyeket a hangyák egyszerűen ki nem állhatnak. A borsmenta, a levendula és a teafa illóolaj aromája például kifejezetten taszítja őket. Egy vattapamacsra cseppents néhány cseppet az illóolajból, és nincs hangya, aki még egyszer arra merészkedne.

A fűszerek között is sok van, amit nem szeretnek. A vonulási útvonalukra érdemes leszórnod egy kis borsot, cayenne borsot, őrölt fahéjat vagy szegfűszeget. Az erős illat messzire űzi a hangyákat.

Ha a felmosóvízbe citrom- vagy narancslevet facsarsz, vagy egy kis ecetet öntesz, akkor szintén olyan illatnyomokat hagysz szét a lakásban, amelyek számodra nem zavaróak, vagy egyenesen kellemesek, a hangya viszont menekül tőlük. Az ecet vagy a citromlé mellé pár csepp illóolajat is csepegtethetsz a felmosóvízbe, hogy még erősebb legyen a hatás. Így minden lehetséges útvonalat elzársz előlük a taszító illattal.

Nehéztüzérség

Ha ezekkel a módszerekkel még mindig nem sikerül a hangyákat távol tartanod a lakástól, akkor ideje bevetni a nehéztüzérséget. A hangya édesszájú rovar, nagyon szereti a cukrot, így ezzel könnyen lépre csalhatod. Ha egy kis cukros vizet teszel az útvonalára, az édes illat magához vonzza, a vízből viszont nem tud kimászni. Ha összekeversz egy kanál porcukrot egy kanál szódabikarbónával, és kis tálkákban kint hagyod a lakás különböző pontjain, a hangyák belakmároznak belőle, sőt, a bolyba is magukkal viszik. A szódabikarbóna viszont elpusztítja őket. De az egyszerű búza- vagy kukoricadara is alkalmas a hangya elpusztítására, ugyanis, ha elfogyasztja, megduzzad a szervezetében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hangya

hangyacsapda

hangyairtás házilag

hangyairtó