De hát mi történik ma?! Tragédia tragédiát követ az ünnepnapon!

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
De hát mi történik ma?! Tragédia tragédiát követ az ünnepnapon!

Nem adott életjelet magáról egy zalakarosi ház lakója, a bejárati ajtó kulcsra van zárva, odabentről pedig folyamatos jelzést ad egy szén-monoxid-érzékelő. A zalakarosi tűzoltók a 120 négyzetméteres ingatlannal egybeépített 80 négyzetméteres melléképületben egy korábbi tűz nyomait észlelték, az ablakok erősen kormozódtak. A melléképület ajtaját kinyitva az előszobában egy holttestet találtak. Ma már ez volt a harmadik tűzeset, ahol már nem tudtak segíteni az áldozaton.

Dóka Imre szóvivő-helyettes tájékoztatása szerint nem sokkal fél 11 előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a zalakarosi, Fő utcai családi ház idős lakója nem ad életjelet magáról. A bejelentő elmondta azt is, hogy a bejárati ajtó kulcsra van zárva, odabentről pedig folyamatos jelzést ad egy szén-monoxid-érzékelő. Ma már ez volt a harmadik tűzeset, ahol már nem tudtak segíteni az áldozaton, a másik kettőről is beszámoltunk itt.

A zalakarosi tűzoltók a 120 négyzetméteres ingatlannal egybeépített 80 négyzetméteres melléképületben egy korábbi tűz nyomait észlelték, az ablakok erősen kormozódtak. A melléképület ajtaját kinyitva az előszobában egy holttestet találtak.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát még vizsgálja.

Az OKF arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza, az esetek szintén 99 százaléka pedig reggel hat és este tizenegy óra között történik, amikor aktívak vagyunk. Ha minden otthonban lenne legalább egy füstérzékelő, a tragédiák megelőzhetőek lennének - írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

tűzoltók

zalakaros

haláleset

tragédia

országos katasztrófavédelem