Ilyen Csipkerózsika-tanyát vehetsz most vidéken: 3,5 millió forintért nagyon megéri?

Dubóczky Krisztina   
  Megosztom
Ilyen Csipkerózsika-tanyát vehetsz most vidéken: 3,5 millió forintért nagyon megéri?

Elképesztő, miket talál az ember, ha körbenéz az ingatlanpiaci hirdetések között. Éppen ezért indítottuk el korábban Ingatlanturmix nevű rovatunkat, amelyben rendszeresen bemutatunk különleges hirdetéseket, érdekesnek vagy épp furcsának számító épületeket, melyek eladósorba kerültek. Lássuk a mai felhozatalt!

1. Barokk palota Kőszeg szívében

Kőszegen, az osztrák határ közelében, a belváros szívében eladó egy a 18. század elején épített, barokk stílusú, 1000m2-es telken elhelyezkedő, háromszintes, 750m2 alapterületű, korábban két önálló épületből létrejött, három bejáratú, kéterkélyes, exkluzív "palota". Itt a történelem valóban életre kel, igazi kastélyúraknak és úrnőknek érezhetjük magunkat, ha megvesszük az ingatlant, ami akár vendéjszakáztatásra is kiváló lehet. Az épületegyüttesben három lakás és egy üzlethelyiség található. A kastélyt mindössze 220 millió forintért kínálják vételre.

Az épület 13+2 szobás, a Jurisics Várral átellenben áll, ablakai a négy égtájra néznek. A Vár felőli ingatlan részben a középkori védműre épült, bejárata a Várfalon belül nyílt. Az épület homlokzata maga a városfal, pincei fala pedig a Barbakán. Az épület falában Szent Donátus szobra áll. Az ingatlan a több évtizedes felújítási, átalakítási munkálatoknak köszönhetően Kőszeg történelmi múltjának részévé vált.

Az épület teljes műszaki és esztétikai korszerűsítésére 2010-ben került sor. Ennek során a legkorszerűbb technológiákkal és a legaprólékosabb munkával végezték el a szükséges, az épület korának és műemlék jellegének megfelelő egyedi munkálatokat. A feltárási, átépítési munka során ügyeltek arra, hogy az épület megtartsa műemlék és korhű jellegét és értékeit (eredeti cserépkályha, fatüzelésű kályhák, kőkeretes ablakok, hosszú boltíves folyosók), ugyanakkor a mai kornak megfelelő, modern, dizájnos elemekkel (internetről vezérelhető gázkazán, gáz padlófűtés, négy konyha, négy fürdőszoba) tegyék lakhatóbbá az ingatlant

- olvashatjuk a hirdetésben.

A teljes homlokzatot és a nyílászárókat felújították. A pincében a döngölt föld helyett homokba ágyazott téglát helyeztek el. Az épület földszinti és tetőtéri szintjén összesen 13+2 szoba, 4-4 konyha és fürdőszoba, 2-2 kamra és gardrób helyiség, valamint egy tágas utcai bejáratos üzlethelyiség található. A szobák parkettázottak, illetve hajópadlóval burkoltak, a többi helyiség általában gresslappal fedett.

Fotó: ingatlan.com
Fotó: ingatlan.com

Az osztrák határ és a nagy parkoló közelsége, valamint az épület jó építészeti adottságai és elrendezése miatt (hosszú folyosók, nagy tágas terek, nagyszámú egybenyíló, de egyben külön bejáratú szobák, a kommunális helyiségek elhelyezkedése), alkalmassá teszik egy panzió, vagy egy fogászati, szépészeti, plasztikai klinika kialakítására, vagy egy igényes, exkluzív, különleges adottságú otthon megteremtésére.

2. Idilli tanya Szentendrén

Eladásra kínálják Szentendrén, Kőhegyen a Bubán völgyben lévő, művelési ágba tartozó gyümölcsös zárt kertet, gazdasági épülettel együtt. A ház az 1930-as évek elején épült kőből, 2 szoba, konyha, spájz van benne, keleti fekvésű tornácán reggel jólesik a frissítő kávé elfogyasztása.

A 70 m2 alapterületű, többször felújított ingatlan mellett ásott kút található a kert végében, egyébként mentes minden közműtől, de az áram könnyen bevezethető. Most amúgy is problémás lehet, ha túl sok a rezsink, itt ezen biztosan spórolhatunk, gyertyával világítva, fával fűtve.

Különlegessége, hogy a kert eredeti tulajdonosa Koós István, aki Hamvas Béla sógora volt, így1948-51-ig itt élhetett és alkothatott korunk legnagyobb filozófusa. Az erdővel és mély árokkal körülvett kertben számtalan gyümölcsfa: cseresznye, alma, füge, őszibarack, szilva, birs és dió, szelídgesztenye él. A kerthez szorosan kapcsolódik még 3.665 m2 erdő (külön hrsz.-on), ami szintén megvásárolható, (iá: 15 M) így összesen 7.623 m2 varázslatot és nyugalmat kaphat az új gazda

- írják a hirdetésben.

Fotó: ingatlan.com
Fotó: ingatlan.com

A terület két útról is megközelíthető, melyből az egyik 250 méteren kerék nyomvonalon, betonkockákkal lerakott, így bármikor járható személyautóval is. A gyönyörű tanyaépület potom 46,9 millió forintért a miénk lehet.

3. Csipkerózsika-birtok: ébreszd fel álmából

Ez a tanyaépület rendkívül kedvező áron a miénk lehet, ha új életet kezdenénk a város zajától elvonulva vidéken, de nyári kikapcsolódások helyszínéül is kiválóan szolgálhat. 50 000 Ft négyzetméteráron árulják, és nem titkolja a hirdető, hogy erősen felújításra szorul a 3017 négyzetméteres telken álló, 70 négyzetméteres épület. Az ingatlan ára hazai viszonylatban is olcsó: 3,5 millió forint.

Fotó: ingatlantajolo.hu
Fotó: ingatlantajolo.hu

Tartozik hozzá egy betonfödémes, különálló pince, ami tökéletes állapotban van, persze egy takarítás arra is ráfér, írják a hirdetők.

4. Balatoni romantika Füreden, borivással fűszerezve

Balatonfüreden eladó külterületi és részben már belterületi ingatlan. Itt aztán megtapasztalhatjuk a vidéki élet szépségét és munkásságát, a lazulás mellett jut időnk majd a kertszépítgetésre is. De semmi ok aggodalomra, közel a Balaton, ha felhevülnénk a nagy munkában, bármikor leruccanhatunk a magyar tengerhez egy kis hűsítő csobbanásra.

Fotó: ingatlan.com
Fotó: ingatlan.com

A teljes 8800 nm-es terület három helyrajzi számon van bejegyezve. Az egyik egység, amelyhez egy lakóépület és egy boltíves pincés présház tartozik, belterületen található - egy egyszerű felosztással leválasztható és belterületbe vonható. A fennmaradó mezőgazdasági részen rét, illetve szépen művelt szőlő található.

Az ingatlan közvetlen belterület határán, több utca határolásában helyezkedik el, így belterületbe vonása a közeljövőben esedékes

- olvashatjuk a bájos épületről.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlan

ingatlanturmix

présház

balaton

tanya

kecskemét

kőszeg

szentendre

balatonfüred