Ingatlanvásárlók, figyelem: ezeknek a házaknak az árából lehet most a legtöbbet alkudni

HelloVidék   
  Megosztom
Ingatlanvásárlók, figyelem: ezeknek a házaknak az árából lehet most a legtöbbet alkudni

Jelentős visszaesést mutat a családi házak iránti kereslet: a legnagyobb alkuk pont ebben a szegmensben jelentek meg, ugyanakkor még azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy olcsón hirdetett családi ház biztosan vevőre talál. Az újépítésű ingatlanokra gyakorlatilag “nulla” most a kereslet, ami a túl magas árakkal áll összefüggésben.

Úgy keresnek most ingatlant az érdeklődők, hogy ha teljes mértékben felújított, akkor se kerüljön 50 millió forintnál többe. A felújítandó családi házak viszont még akkor sem érdeklik a vevőket, ha akár 29 millió forintért kínálják őket a legfelkapottabb részeken – hívja fel rá a figyelmet a Balla ingatlan vezetősége.

Jelenleg a családi házak piacán lehet a legnagyobb alkukkal találkozni, a nem túl nagy méretű családi házak iránt nagyobb kereslet mutatkozik. A piacon most nagyon kevés “energiahatékony” ingatlannal találkozni, melyeket rendkívül magas árakon kínálnak a tulajdonosok, ennek ellenére ezek gyakorlatilag alku nélkül kelnek el. Az elmúlt hónapokban nagyon keresettek voltak a gazdaságos családi házak, melyek fűtésüket tekintve belefértek a rezsivédett kategóriába.

Az alku mindig függ attól is, hogy mennyire reális hirdetési árról beszélünk: példának okáért az ingatlanközvetítő tapasztalatai szerint egy szép, reális áron 62 millió forintért kínált családi házra érkezett egy 56 millió forintos ajánlat, amit annak tulajdonosa nem fogadott el. Ugyanakkor adott el az ingatlanközvetítő korábban úgy családi házat 48 millió forintért, hogy egyáltalán nem volt alku a folyamatban.

A Velencei-tó ingatlanpiacán a házaknál 500 ezer és 1 millió forint közötti négyzetméterárakat láthatunk, vagyis jelentős a szórás. A Balaton ingatlanpiaca kapcsán a 40-50 négyzetméteres, önálló nyaralókat keresték leginkább a vevők, 40-60 millió forintért. Emellett jellemző, hogy a jelentősen megdrágult lokációk helyett a relatíve olcsóbb helyszíneken néztek körül, így például Balatonfüred helyett a Káli-medencében vagy Balatonalmádiban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

ingatlan

otthon

ingatlanpiac

családi ház

lakásvásárlás

eladó ház

alku