Vadiúj nővérszállóval gazdagodott ez a vidéki kórház: száznál is több dolgozónak biztosít lakhatást

MTI   
  Megosztom
Vadiúj nővérszállóval gazdagodott ez a vidéki kórház: száznál is több dolgozónak biztosít lakhatást

Lezárult az új nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban, a másfél milliárd forint értékű beruházás projektzáró rendezvényét kedden tartották a gyógyintézményben. A Nyíregyházi Jósa András Tagkórház területén, a régi infektológiai épület helyén kapott helyet a kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes tömb, amely 118 egészségügyi dolgozónak biztosít lakhatást.

Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) irányítása és felügyelete alatt zajlott, a belső munkálatok teljes befejezésével év végére az egészségügyi szakdolgozók igénybe tudják venni az épületet. A szállót döntően nővérek elszállásolására szeretnék használni, de itt helyeznek majd el más kollégákat, rezidenseket és fiatal, családos szakdolgozókat is, akik kényelmes, igényes, magas színvonalú, nagyon jó ár-érték arányú helyen lakhatnak.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban 12,8 milliárd forint állt rendelkezésre ilyen fejlesztésekre, az ország tizenhárom gyógyintézményében tizenöt nővérszálló készült el. A többek között Győrben, Egerben, Miskolcon és Székesfehérváron megvalósult beruházásokhoz Nyíregyháza is csatlakozott, a 2018 elején indult program az év végén fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kórház

nővérszálló

nővér

egészség

otthon

egészségügyi dolgozó

nyíregyháza