Most érdemes lecsapni a lehetőségre: milliókat veszíthet, aki nem lép időben

HelloVidék   
  Megosztom
Most érdemes lecsapni a lehetőségre: milliókat veszíthet, aki nem lép időben

A korábbi csúcsoktól még jócskán elmarad, de február óta tendenciaszerűen növekszik a jelzáloghitel-szerződési volumen, ami az ingatlanpiac élénkülésére is utal. Vincze Krisztián, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, a családi otthonteremtési kedvezmény átalakítása miatt év végéig biztosan tovább emelkedik a hitelkihelyezés, a bankok pedig egyre nagyobb versenyben vannak az ügyfelekért.

A nehéz gazdasági körülmények hatására az ingatlanpiac is jelentősen megtorpant, az adás-vétele száma rég nem látott mélyponthoz közelített. A lejtő alját viszont alighanem már magunk mögött hagytuk, és egy lassú, de folyamatos emelkedésnek lehetünk szemtanúi, erre lehet legalábbis következtetni a hitelezési statisztikákból.

Vincze Krisztián, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat ügyvezető tulajdonosa rámutatott, bár a közbeszédet még mindig az határozza meg, hogy nem nagyon vesznek fel az emberek hiteleket, ez a gyakorlatban egyáltalán nincs így.

Aktív nyáron vagyunk túl, és hasonló mederben zajlik majd az ősz is a várakozásaink szerint. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint miközben idén februárban 33 milliárd forint volt az új jelzáloghitel-szerződések volumene, ez a szám a legfrissebb adatok szerint júliusra már 50 milliárd forintra duzzadt, ami nagyon komoly különbség

- mutatott rá.

A szakember megjegyezte, nem is arról van szó, hogy egyik hónapról a másikra pattant fel a hitelfelvételi kedv, hanem egy tavasszal kezdődött, és azóta is tartó tendenciáról beszélhetünk.

December 15-ig érdemes igényelni a csok-ot

Ami a közeli jövőt illeti, Vincze Krisztián szerint decemberig biztosan kitart ez a lendület az ingatlanpiacon. Ezután nagy kérdés, hogy az úgynevezett csok plusz milyen feltételekkel lesz majd elérhető, de erről egyelőre nekik sincs információjuk.

Az látszik, hogy a 2024-es költségvetésben a lakáscélú támogatásokra kevesebb összeg áll majd rendelkezésre, mint idén, így valószínűsíthető, hogy a mostaninál nem lesz jobb a családi otthonteremtési kedvezmény konstrukciója

- figyelmeztetett.

Azt javasolja, aki támogatással szeretne vásárolni, legkésőbb december 15-ig lépjen, ugyanis a két ünnep között igazgatási szünet lesz, így a hitelfelvételhez szükséges földhivatali folyamatok elakadhatnak, és ezen elcsúszhat minden.

Vincze Krisztián végezetül szót ejtett arról is, egyre nagyobb a verseny a bankok között. Mint fogalmazott, már akár 2 százalékos kamatkedvezmények is elérhetők a független hitelközvetítőkön keresztül, akiknek a szolgáltatására egyre élénkebb a kereslet országszerte.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlanpiac

csok

hitelfelvétel