Csaknem százmillió forintos beruházás Nagykamaráson: erre költötte a pénzt a település

MTI   
  Megosztom
Csaknem százmillió forintos beruházás Nagykamaráson: erre költötte a pénzt a település

Megújult a római katolikus templom a Békés vármegyei Nagykamaráson. A templom építésének centenáriumán, 1984-ben történt legutóbb egy teljes külső és belső felújítás, de annak is már lassan 40 éve, így ismét időszerűvé vált egy átfogó korszerűsítés.

A Rózsafűzér Királynője-templomban vízszigetelési munkálatokat, teljes homlokzati felújítást, vakolatjavítást, bádogozást és a padló cseréjét végezték el 88 millió forintból, amit a Vidékfejlesztési Program mellett a Miniszterelnökség Egyházi épített örökség programjából, valamint a Miniszterelnökség egyedi támogatásából finanszíroztak.

Ötmillió forintot lakossági adakozásból is sikerült összegyűjteni, a pénzt az épület festésére fordították. Az alig több mint ezer lakosú dél-békési községben a templomot 1884-ben építették, a hozzá való téglákat a helyiek saját maguk készítették, égették ki. Legutóbbi felújítására az építés centenáriumának évében, 1984-ben került sor - közölte közösségi oldalán a térség fideszes országgyűlési képviselője, Erdős Norbert.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

felújítás

templom

nagykamarás