Ingyen kaphatnak kályhát a vidéki magyarok: indul a pályázat, így kell igényelni

MTI   
  Megosztom
Ingyen kaphatnak kályhát a vidéki magyarok: indul a pályázat, így kell igényelni

A Felzárkózó települések program MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visznek az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek. Mint írták: a készülékek kiszállítása hetek óta tart, az utolsó darabokat a napokban adják át a rászorultság alapján kiválasztott családoknak, egyedül élő időseknek.

Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya vármegyékben található, ahol a felzárkózást segítő programokat megvalósító karitatív szervezetek hosszabb ideje Jelenlét Pontot működtetnek és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat - közölték. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében két település - Tiszabő, Tiszabura - csatlakozott a programhoz - jegyezték meg.

A készülékhez új kályhacsövet és szénmonoxid-érzékelőt is kapnak a családok - szerepel a közleményben. A berendezéseket az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak (EFOP) köszönhetően, Fókuszban a gyermek projekt támogatásával szerezték be a Felzárkózó települések programban - írták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kályha

rászoruló

rászoruló családok

szegénység

otthon