Döbbenet mennyi pénzt kapott a vidéki egyetem: erre fordították az összeget

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet mennyi pénzt kapott a vidéki egyetem: erre fordították az összeget

Európai Uniós támogatásból valósult meg a Széchenyi István Egyetem 17 létesítményének rekonstrukciója. Ennek részeként készült el az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Deák téri épületének energiahatékonysági felújítása is.

A fejlesztések során korábban olyan létesítmények újultak meg Győrben, mint az igazgatási épület, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar központja, a kampusz melletti postaépület, a Hotel Famulus vagy a Bridge Oktatói és Hallgatói Klub, Mosonmagyaróváron pedig a Lucsony utcai C épület, a tankonyha és a várkapitány-épület.

Az 1920-ban épült, mintegy 1500 négyzetméter alapterületű Deák téri létesítményben az Élelmiszertudományi Tanszék egy része működik, de helyet ad a Mosonmagyaróvári Járási Hivatalnak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámigazgatóság helyi ügyfélszolgálatának is.

A 220,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból elkészült fejlesztés során többek között a homlokzat és a födém szigetelése, a nyílászárók cseréje, az épületgépészeti rendszer korszerűsítése, valamint a beázási problémák megoldása történt meg.

Egyetemünk stratégiai célkitűzése a fenntarthatósághoz való hatékony hozzájárulás. Karunk is ezt szolgálja az év minden egyes napján, hiszen képzéseinkben kiemelt figyelmet kap a precíziós gazdálkodás, a klímaváltozás hatásainak csökkentése, az egészséges élelmiszer-ellátás vagy éppen a vízgazdálkodás kihívásainak való megfelelés

– fogalmazott a december 8-i ünnepélyes átadón Hanczné dr. Lakatos Erika, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar innovációs dékánhelyettese.

Hozzátette, az egyetem a beruházásai során is az egyik leghangsúlyosabb szempontként kezeli a fenntarthatóságot, amit a Deák téri mellett számos más fejlesztés is jól példáz.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

felújítás

egyetem

mosonmagyaróvár