Jeles évforduló: 30 éves lett a vidék egyik legnagyobb diagnosztikai központja

MTI   
  Megosztom
Jeles évforduló: 30 éves lett a vidék egyik legnagyobb diagnosztikai központja

Az epilepszia, a Parkinson-kór és a stroke kezelése terén elért kutatások országos, esetenként nemzetközi szinten is kiemelkedő ellátóhellyé tették a Pécsi Diagnosztikai Központot (PDK), amelynek harmincéves fennállását pénteken ünnepelték.

Az elmúlt három évtizedben az intézmény régiós szinten úttörő szerepet játszott a modern képalkotó diagnosztika megteremtésében, továbbá a központ segítségével lefolytatott kutatásokkal súlyos neurológiai betegségek kezelésében értek el sikereket országos, illetve nemzetközi szinten.

Így végeztek a pécsi szakemberek paradigmaváltó kutatást a koponyasérülések osztályozásában, és szintén a PDK támogatásával valósult meg a stroke-ot elszenvedők mesterséges intelligencia segítségével történő távdiagnosztikája is.

Közölték, hogy 2019 óta a központ teljes egészében két egyetemi alapítvány fenntartásában működik, és mind az államilag finanszírozott, mind a térítéses vizsgálatokból származó bevételeket az ellátásba és az eszközpark folyamatos fejlesztésébe forgatja vissza - olvasható az intézmény közleményében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

diagnosztika

pécs

évforduló