Jeles évforduló: 30 éves lett a vidék egyik legnagyobb diagnosztikai központja

MTI   
  Megosztom
Jeles évforduló: 30 éves lett a vidék egyik legnagyobb diagnosztikai központja

Az epilepszia, a Parkinson-kór és a stroke kezelése terén elért kutatások országos, esetenként nemzetközi szinten is kiemelkedő ellátóhellyé tették a Pécsi Diagnosztikai Központot (PDK), amelynek harmincéves fennállását pénteken ünnepelték.

Az elmúlt három évtizedben az intézmény régiós szinten úttörő szerepet játszott a modern képalkotó diagnosztika megteremtésében, továbbá a központ segítségével lefolytatott kutatásokkal súlyos neurológiai betegségek kezelésében értek el sikereket országos, illetve nemzetközi szinten.

Így végeztek a pécsi szakemberek paradigmaváltó kutatást a koponyasérülések osztályozásában, és szintén a PDK támogatásával valósult meg a stroke-ot elszenvedők mesterséges intelligencia segítségével történő távdiagnosztikája is.

Közölték, hogy 2019 óta a központ teljes egészében két egyetemi alapítvány fenntartásában működik, és mind az államilag finanszírozott, mind a térítéses vizsgálatokból származó bevételeket az ellátásba és az eszközpark folyamatos fejlesztésébe forgatja vissza - olvasható az intézmény közleményében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

diagnosztika

pécs

évforduló