Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

Várhatóan június végéig szünetel a fekvőbeteg-ellátás a szülészet-nőgyógyászaton a balassagyarmati kórházban. A kismamáknak és a betegeknek egészen Salgótarjánig kell utazniuk a szüléshez.

Hónapok óta bizonytalan az ellátás a balassagyarmati kórház szülészet-nőgyógyászatán. Tavaly november óta egészen év végéig nem fogadtak itt fekvőbetegeket. Most alig egy hónapos működés után újra bezárt az osztály, és várhatóan június végéig zárva is tart.

Az egyik balassagyarmati önkormányzati képviselő szerint még több osztály is bezárna, ha nem élnének az átirányítással – hangzott el az RTL Híradójában.

A salgótarjáni Szent Lázár Kórházból vagy Budapestről hoznak orvosokat, akik néhány órás vagy viszonylag rövid rendelésekkel próbálják ezeket a réseket betömni

– mondta a Híradónak Gyenes Szilárd képviselő.

A balassagyarmati szülészeti ellátás szüneteléséről szóló határozatot több más korlátozással együtt Kunetz Zsombor egészségügyi elemző vette észre. A szakember szerint veszélybe került a terhes-betegellátás.

Elképzelhető, hogy kórházakat, konkrét intézményeket kell bezárni, mert egész egyszerűen nincsen megfelelő humánerőforrás

– hívta fel a figyelmet Kunetz Zsombor.

A Kórházi Főigazgatóság azonban szimplán csak ennyit reagált a helyzetre: a feladatokat más kórházaknak adták át.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kórház

balassagyarmat

szülészeti ellátás