Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

Várhatóan június végéig szünetel a fekvőbeteg-ellátás a szülészet-nőgyógyászaton a balassagyarmati kórházban. A kismamáknak és a betegeknek egészen Salgótarjánig kell utazniuk a szüléshez.

Hónapok óta bizonytalan az ellátás a balassagyarmati kórház szülészet-nőgyógyászatán. Tavaly november óta egészen év végéig nem fogadtak itt fekvőbetegeket. Most alig egy hónapos működés után újra bezárt az osztály, és várhatóan június végéig zárva is tart.

Az egyik balassagyarmati önkormányzati képviselő szerint még több osztály is bezárna, ha nem élnének az átirányítással – hangzott el az RTL Híradójában.

A salgótarjáni Szent Lázár Kórházból vagy Budapestről hoznak orvosokat, akik néhány órás vagy viszonylag rövid rendelésekkel próbálják ezeket a réseket betömni

– mondta a Híradónak Gyenes Szilárd képviselő.

A balassagyarmati szülészeti ellátás szüneteléséről szóló határozatot több más korlátozással együtt Kunetz Zsombor egészségügyi elemző vette észre. A szakember szerint veszélybe került a terhes-betegellátás.

Elképzelhető, hogy kórházakat, konkrét intézményeket kell bezárni, mert egész egyszerűen nincsen megfelelő humánerőforrás

– hívta fel a figyelmet Kunetz Zsombor.

A Kórházi Főigazgatóság azonban szimplán csak ennyit reagált a helyzetre: a feladatokat más kórházaknak adták át.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kórház

balassagyarmat

szülészeti ellátás