Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

Várhatóan június végéig szünetel a fekvőbeteg-ellátás a szülészet-nőgyógyászaton a balassagyarmati kórházban. A kismamáknak és a betegeknek egészen Salgótarjánig kell utazniuk a szüléshez.

Hónapok óta bizonytalan az ellátás a balassagyarmati kórház szülészet-nőgyógyászatán. Tavaly november óta egészen év végéig nem fogadtak itt fekvőbetegeket. Most alig egy hónapos működés után újra bezárt az osztály, és várhatóan június végéig zárva is tart.

Az egyik balassagyarmati önkormányzati képviselő szerint még több osztály is bezárna, ha nem élnének az átirányítással – hangzott el az RTL Híradójában.

A salgótarjáni Szent Lázár Kórházból vagy Budapestről hoznak orvosokat, akik néhány órás vagy viszonylag rövid rendelésekkel próbálják ezeket a réseket betömni

– mondta a Híradónak Gyenes Szilárd képviselő.

A balassagyarmati szülészeti ellátás szüneteléséről szóló határozatot több más korlátozással együtt Kunetz Zsombor egészségügyi elemző vette észre. A szakember szerint veszélybe került a terhes-betegellátás.

Elképzelhető, hogy kórházakat, konkrét intézményeket kell bezárni, mert egész egyszerűen nincsen megfelelő humánerőforrás

– hívta fel a figyelmet Kunetz Zsombor.

A Kórházi Főigazgatóság azonban szimplán csak ennyit reagált a helyzetre: a feladatokat más kórházaknak adták át.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kórház

balassagyarmat

szülészeti ellátás