Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb magyar kórházi osztály szünteti meg a fekvőbeteg-ellátást

Várhatóan június végéig szünetel a fekvőbeteg-ellátás a szülészet-nőgyógyászaton a balassagyarmati kórházban. A kismamáknak és a betegeknek egészen Salgótarjánig kell utazniuk a szüléshez.

Hónapok óta bizonytalan az ellátás a balassagyarmati kórház szülészet-nőgyógyászatán. Tavaly november óta egészen év végéig nem fogadtak itt fekvőbetegeket. Most alig egy hónapos működés után újra bezárt az osztály, és várhatóan június végéig zárva is tart.

Az egyik balassagyarmati önkormányzati képviselő szerint még több osztály is bezárna, ha nem élnének az átirányítással – hangzott el az RTL Híradójában.

A salgótarjáni Szent Lázár Kórházból vagy Budapestről hoznak orvosokat, akik néhány órás vagy viszonylag rövid rendelésekkel próbálják ezeket a réseket betömni

– mondta a Híradónak Gyenes Szilárd képviselő.

A balassagyarmati szülészeti ellátás szüneteléséről szóló határozatot több más korlátozással együtt Kunetz Zsombor egészségügyi elemző vette észre. A szakember szerint veszélybe került a terhes-betegellátás.

Elképzelhető, hogy kórházakat, konkrét intézményeket kell bezárni, mert egész egyszerűen nincsen megfelelő humánerőforrás

– hívta fel a figyelmet Kunetz Zsombor.

A Kórházi Főigazgatóság azonban szimplán csak ennyit reagált a helyzetre: a feladatokat más kórházaknak adták át.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kórház

balassagyarmat

szülészeti ellátás