Elítélték a barátját nyakon szúró üllési férfit: hosszú évekre rács mögé kerül

MTI   
  Megosztom
Elítélték a barátját nyakon szúró üllési férfit: hosszú évekre rács mögé kerül

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék hétfőn azt az üllési férfit, aki 2022 decemberében nyakon szúrta egyik ismerősét. A bíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit. Az ítélet szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott és a sértett baráti viszonyt ápolt, több alkalommal italoztak együtt a vádlott Csongrád-Csanád vármegyei otthonában. 2022. december 6-án is együtt ittak meg négy liter bort. A sértett súlyosan lerészegedett, gyakorlatilag az alkoholmérgezés állapotába került. A késő délutáni órákban szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a sértett szidalmazása közben magához vett egy 11 centis pengéjű kést, és azzal a jobb füle alatt nyakon szúrta.

A férfit a szegedi klinikára szállították, és ott ellátták. Életveszélyes állapotba került: a 15-20 centis szúrt sérülést okozó kés elérte az egyik nyaki vénáját. Életét a kellő időben érkező és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A vádlott az eljárás során azzal védekezett, hogy a férfi - ahogy egy alkalommal korábban megtörtént - saját magát sebesítette meg.

Kemenes Krisztián bíró az ítélet indoklása során kifejtette, bár a vádlott következetesen tagadta bűnösségét, azt nem vitatta, hogy jelen volt a bűncselekmény helyszínén, de állítása szerint aludt, amikor a férfi sérülése keletkezett. A sértetti tanúvallomások és más bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a férfi nem saját magát szúrta meg, hanem a vádlott követte el a bűncselekményt. Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

üllés

késelés

börtönbüntetés

ítélet

bűncselekmény