Szinte rá se lehet ismerni: teljesen átalakult az Ikva-patak és környéke, mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Szinte rá se lehet ismerni: teljesen átalakult az Ikva-patak és környéke, mutatjuk a részleteket

A szabadtéri kikapcsolódás helyszínévé és a közösségi szerepvállalás jelképévé válik a Fertőszentmiklós szívén átfolyó Ikva-patak környéke egy zöldfelület-fejlesztési projekt keretében.

A VKR Csoport Alkalmazotti Alapítványa által támogatott, a VELUX Magyarország Kft. munkatársaival és Fertőszentmiklós Önkormányzatával együttműködésben megvalósuló kezdeményezés célja a terület megújítása. Emellett fontos szempont még az aktív szabadtéri életmód és az ökológiai biodiverzitás népszerűsítése, valamint, hogy nyugodt környezetet biztosítsanak a fertőszentmiklósiak és az ide látogatók számára.

A projekt az Ikva-patak és környéke természeti adottságait kihasználva hoz létre többfunkciós zöldterületet. A fejlesztés célja, hogy ösztönözze a szabadtéri tevékenységeket, sétára, kerékpározásra, játékra és testmozgásra csábítson, valamint lehetőséget biztosítson arra, hogy az ide látogatók a városon belül is a természetben lehessenek.

A területen gyalogos sétányok, kerékpárutak, játszóterek, utcai edző- és napozóterületek, valamint kutyajátszóterek is ösztönöznek a kültéri időtöltésre, mindezt a város zöld infrastruktúrájába integrálva. A projektterv tartalmazza a helyi növényzet újraalkotását is, ezzel elősegítve a biodiverz ökológiai területek fejlődését.

Lotte Kragelund, az Alkalmazotti Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: "A projekt tökéletesen illeszkedik ahhoz a célkitűzésünkhöz, hogy a dolgozók és a helyi közösség számára is elérhetőbbé tegyük a természet közelségét, egyúttal lehetőséget biztosítsunk a szabadtéri programokra. Az Ikva-patak környékének átalakítása egy biológiailag sokszínű, gyönyörű és funkcionális teret biztosít a lakosok számára, ahol minőségi időt tölthetnek együtt a természetben.”

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

felújítás

beruházás

patak