Történelmi kastélyt dobtak piacra vidéken: őrület, máshol családi házat veszel ennyiért

HelloVidék   
  Megosztom
Történelmi kastélyt dobtak piacra vidéken: őrület, máshol családi házat veszel ennyiért

A Mátra festői vidékén, félúton az egri borvidék és Mátrafüred között található területen a Barkóczy-kastélyt eladják mostani tulajdonosai. A 19. század végén épített 800 négyzetméteres épület és a hozzá tartozó több mint 10.000 négyzetméteres ősfás birtok számos történelmi esemény tanúja volt, ma pedig meghitt esküvői szertartások és fotózások kedvelt helyszíne.

Az épületet az 1890-es években Barkóczy báró építette, és azóta számos funkciót töltött be. A tulajdonosok, Kozma Klaudia és férje Szabolcs jelentős felújítási munkálatokat végeztek az épületen. Lecserélték részben a külső nyílászárókat, és teljeskörűen felújították a tetőszerkezetet, megőrizve a báró által eredetileg Erdélyből, szekérrel hozatott gerendaméretet. A belső falakon dizájn vakolatverést is alkalmaztak, ami különleges atmoszférát kölcsönöz a belső tereknek.

A felújítás során, a környékbeli mesterekkel szorosan együttműködve, igyekeztünk megőrizni az eredeti elemeket, mint például a tetőgerendákat, illetve a vakolat egyes részeit, a bálteremben több évtizeddel ezelőtt lefektetett lenyűgöző padlózatot és egyes emeleti szobákban található 19. századi faparkettát, illetve kandallót. A falak leverésekor a 20. század közepén befalazott, eredeti ajtónyílásokat és egy alagutat is felfedeztünk, utóbbit még nem sikerült teljesen feltárni

– teszi hozzá Szabolcs, a nem mindennapi méretekkel rendelkező ingatlan egyik tulajdonosa.

A házaspár gondoskodott a kastély körüli kertről is, így ismét egy varázslatos park veszi körül az épületet. A Kálvária dombon, az egykori templom helyén kialakított kegyhelyen egy több mint 130 éves fakereszt található.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

mátra

kastély

ingatlan

történelem

luxus